Advanced Search

Results 1 to 7 of 7

Thread: Header

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Header

    I have a seperate file that is called header2.html and the code for it is:
    Code:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="chrometheme/dropdownmenu.css" />
    <script type="text/javascript" src="chrometheme/chrome.js">
    </script>
    <img src="title.jpg" width="95%" height="124" />
    <div id="chromemenu">
    <ul>
    <li><a href="index.html">Home</a></li>
    <li><a href="forums.html">Forums</a></li>
    <li><a href="#" onMouseover="cssdropdown.dropit(this,event,'dropmenu1')">Videos</a></li>
    <li><a href="#" onMouseover="cssdropdown.dropit(this,event,'dropmenu2')">Pictures</a></li>
    <li><a href="http://cnn.com" onMouseover="cssdropdown.dropit(this,event,'dropmenu3')">Links</a></li>	
    </ul>
    </div>
    
    <!--1st drop down menu -->                                                   
    <div id="dropmenu1" class="dropmenudiv">
    <a href="basketball.html">Basketball</a>
    <a href="redvsblue.html">Red vs. Blue</a>
    <a href="sports.html">Other Sports</a>
    <a href="cool.html">Other Videos</a>
    </div>
    
    <!--2nd drop down menu -->                                                
    <div id="dropmenu2" class="dropmenudiv" style="width: 150px;">
    <a href="dash/index.htm">Dash</a>
    <a href="snow penis/index.htm">Snow Penis</a>
    <a href="destruction/index.htm">Destruction</a>
    <a href="newspaper/index.htm">Newspaper(coming soon)</a>
    </div>
    
    <!--3rd anchor link and menu -->
    <div id="dropmenu3" class="dropmenudiv" style="width: 150px;">
    <a href="http://www.google.com/">Google</a>
    <a href="http://www.yahoo.com">Yahoo</a>
    <a href="http://www.stupidvideos.com">Cool Videos</a>
    <a href="http://www.addictinggames.com">Games</a>
    </div>
    when i try to put into the body on another page using the command:
    Code:
    <!-- #include="header2.html"-->
    nothing shows up...i am using dreamweaver and when i preview it in firefox nothing shows up...please help

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    i figured it out...nevermind the command is
    Code:
    <!--#include file="header2.html" -->

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    12,154
    Thanks
    260
    Thanked 690 Times in 678 Posts

    Default

    random note... but realize that is, i think, a method DW uses to join the pages together for you. If you uploaded the raw page, it would be just a comment, and nothing would show up.
    so... you must use dw to edit that page.

    look into php for this (really easy) if you want a more versatile/controllable system)
    code example: --replace the above code with this:
    PHP Code:
    <?php include("header2.html"); ?>
    note: only works on a server that has php enable to interpret the pages... won't work locally (though DW does have some support for faking it)

  4. #4
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    英国
    Posts
    11,878
    Thanks
    1
    Thanked 180 Times in 172 Posts
    Blog Entries
    2

    Default

    The above is SSI, actually, and will work on a server with SSI support.
    Twey | I understand English | 日本語が分かります | mi jimpe fi le jbobau | mi esperanton komprenas | je comprends franšais | entiendo espa˝ol | t˘i Ýt hiểu tiếng Việt | ich verstehe ein bisschen Deutsch | beware XHTML | common coding mistakes | tutorials | various stuff | argh PHP!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    12,154
    Thanks
    260
    Thanked 690 Times in 678 Posts

    Default

    <!--#include file="header2.html" -->
    That is? Or my php? I think you mean the above line.

    Hmm... didn't know that. Sorry for being misleading, crazytyler.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    英国
    Posts
    11,878
    Thanks
    1
    Thanked 180 Times in 172 Posts
    Blog Entries
    2

    Default

    That is? Or my php? I think you mean the above line.
    Obviously not the PHP.
    Twey | I understand English | 日本語が分かります | mi jimpe fi le jbobau | mi esperanton komprenas | je comprends franšais | entiendo espa˝ol | t˘i Ýt hiểu tiếng Việt | ich verstehe ein bisschen Deutsch | beware XHTML | common coding mistakes | tutorials | various stuff | argh PHP!

  7. #7
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    12,154
    Thanks
    260
    Thanked 690 Times in 678 Posts

    Default

    Ha, ok.

    I've heard php called server side includes... after all, it IS, but not the technical term... just the meaning.... including stuff serverside.
    Nevermind.

    Carry on

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •