Results 1 to 7 of 7

Thread: Newbie in a jam

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Newbie in a jam

    I'm using a nice dropdown menu on a site which worked perfectly until the client decided to add one more menu option. Now, it throws one of the options down and I want all five selections on one line.

    I've played around with the code and just can't seem to get it to work without the background expanding to the right.

    Can anyone help a newbie out? Thanks.

    The page is http://www.mmeducators.org/mmetest.html

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    This in your style section will fix it in FF and IE6 and Opera:

    Code:
    #chromemenu{
    position:absolute;
    width:400px;
    }
    But, the table should really be redesigned to allow for the extra width in the cell containing the chromemenu division.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    That did it. Thanks for the help.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Wherever you have your style, looks like in the file:

    HTML Code:
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="chrometheme/chromestyle2.css" />
    or (as an absolute link):

    http://www.mmeducators.org/chrometheme/chromestyle2.css
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Excellent. My thanks again!

  6. #6
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    236
    Thanks
    8
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default Not quite finished, I hope

    When I go to the test page, the quicktime animation hides almost all of the drop down menu tabs, so the selection cannot be made. (This is in FF, and I assume NS too.) I've seen this before and also on several sites. I worked around it by moving the animation, but would like to know how to fix this for the next time, which will be soon.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    13
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    This was a big issue for me when I designed that page. The menu would open behind it and it took me quite a while to figure it out. I was able to add a tag to the flash file so that it would stay behind and the menu work properly.

    I've tested the site with IE and FF for mac and pc. I was unaware the problem existed now. What version of FF are you using?

    Anyone else have this problem?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •