Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Video non responsive

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Video non responsive

    Evening all,

    Here is the page in question http://www.theremotedoctor.co.uk/hon...rollto=content

    I have just noticed that the video mp4 does not play.
    Clicking on the label HONDA JAZZ EXAMPLE has no affect.

    Ive taken a look at it but cant put my finger on the problem.
    The video works fine but not when this label is pressed.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    On A Scottish Island
    Posts
    488
    Thanks
    0
    Thanked 62 Times in 58 Posts

    Default

    The first thing I notice is that the <img ...> tag on preceding line (239) isn't terminated. You should also address some of the errors shown on the validator. Particularly numbers 4 & 5 in that list.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I dont see what is wrong with this,

    Code:
    <section id="content">
    <h1>
    <img id="splash" src="videoimages/flip-splash-screen.png" alt="splash">
     <video id="player" controls poster="videoimages/jazz.png" class="shadow">
      <source id="mp4" src="videomp4/jazz.mp4" type="video/mp4">
     </video>
    </h1>
    </section>

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    3,033
    Thanks
    25
    Thanked 599 Times in 575 Posts
    Blog Entries
    40

    Default

    Is there any particular reason why you are not using your usual account http://www.dynamicdrive.com/forums/m...5-theremotedr? If you are having problems logging in, let us know and we can try to assist.

    As for the problems you are experiencing on your page, please follow the previous advice and clean up the errors using the validator. With a cleaner page, it will be easier for you to assess where your problems are originating - the problem may even be resolved through exercising the code validation task (you receive this advice regularly so it's surprising that, as a senior coder, you don't reach for this as the first string in your troubleshooting bow, and rule validation errors out as the root of your problems, before posting).

    You could also consider making a reduced test case in something like JSBin, JSFiddle or CodePen, using just enough code to demonstrate or isolate the problem. The page you have linked to contains *a lot* of code which will put many folks off troubleshooting for you. Make a reduced demo to help us to help you.

    You might also need to review the syntax/elements, or any JavaScript you are using to make sure they are being implemented correctly, and build up your code again from a very basic example. For help with correct video element usage, you can refer to developer guides online (a quick Google for "HTML5 video tag" with bring up many examples). If you are using JavaScript to open the video, show it to us - the easiest way will be in a reduced test case so that we need only concentrate on the video, label and any JavaScript that relates to just this aspect of the page.

    To summarise;
    - clean up your code using the validator to see if that fixes the issue
    - check your usage/syntax of the video element and JavaScript (and possibly try another video in case the MP4 encoding is causing the problem)
    - create a reduced test case to demonstrate and isolate the problem if it still persists
    - recreate the page bit by bit until you identify any influencing factors
    Focus on Function Web Design
    Fast Edit (A flat file, PHP web page editor & CMS. Small, FREE, no database!) | Fast Edit BE (Snippet Manager) (Web content editor for multiple editable regions!) | Fast Apps

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    chertsey, a small town 25 miles south west of london, england.
    Posts
    1,385
    Thanks
    1
    Thanked 244 Times in 239 Posts

    Default

    Hi there ipbr21054,


    I have just noticed that the video mp4 does not play.
    Well, it certainly couldn't have happened by itself.

    The video was originally activated by "JavaScript" and the
    script in question has been removed from the document.

    Well, that certainly didn't happen by itself.

    I have corrected and validated your coding errors
    but not tidied up the general mess.

    The missing script has been reinstated and tested.

    Check out the attachment to find your amended file.

    coothead
    Attached Files Attached Files
    ~ the original bald headed old fart ~

  6. The Following User Says Thank You to coothead For This Useful Post:

    theremotedr (11-18-2016)

  7. #6
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cider Region
    Posts
    1,085
    Thanks
    157
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by coothead View Post
    Hi there ipbr21054,




    Well, it certainly couldn't have happened by itself.

    The video was originally activated by "JavaScript" and the
    script in question has been removed from the document.

    Well, that certainly didn't happen by itself.

    I have corrected and validated your coding errors
    but not tidied up the general mess.

    The missing script has been reinstated and tested.

    Check out the attachment to find your amended file.

    coothead
    Well what can i say ????
    I watched the video and now it works,thanks very much.
    At the end of the video once finished it stayed on the last frame,i would like it to the return to the start again should the user wish to push the play button again.
    I added the following,taken from my notes, to hopefully return to start but not quite as it returns to my splash screen image.

    Code:
    <script>
       'use strict';
    (function() {
       document.getElementById('myvideo3').onended=function() {
       this.load();
     };
    })();
    </script>
    This is what should happen.
    User arrives on the page.
    My splash screen image is shown.
    User clicks Honda Jazz example.
    My splash screen image is now replaced with the video player.
    Video plays & once finished returns to my splash screen image BUT should return to video player.

  8. #7
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cider Region
    Posts
    1,085
    Thanks
    157
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Beverleyh View Post
    Is there any particular reason why you are not using your usual account http://www.dynamicdrive.com/forums/m...5-theremotedr? If you are having problems logging in, let us know and we can try to assist.

    As for the problems you are experiencing on your page, please follow the previous advice and clean up the errors using the validator. With a cleaner page, it will be easier for you to assess where your problems are originating - the problem may even be resolved through exercising the code validation task (you receive this advice regularly so it's surprising that, as a senior coder, you don't reach for this as the first string in your troubleshooting bow, and rule validation errors out as the root of your problems, before posting).

    You could also consider making a reduced test case in something like JSBin, JSFiddle or CodePen, using just enough code to demonstrate or isolate the problem. The page you have linked to contains *a lot* of code which will put many folks off troubleshooting for you. Make a reduced demo to help us to help you.

    You might also need to review the syntax/elements, or any JavaScript you are using to make sure they are being implemented correctly, and build up your code again from a very basic example. For help with correct video element usage, you can refer to developer guides online (a quick Google for "HTML5 video tag" with bring up many examples). If you are using JavaScript to open the video, show it to us - the easiest way will be in a reduced test case so that we need only concentrate on the video, label and any JavaScript that relates to just this aspect of the page.

    To summarise;
    - clean up your code using the validator to see if that fixes the issue
    - check your usage/syntax of the video element and JavaScript (and possibly try another video in case the MP4 encoding is causing the problem)
    - create a reduced test case to demonstrate and isolate the problem if it still persists
    - recreate the page bit by bit until you identify any influencing factors
    No problem other than pc would not let me log in with normal details.
    Today its all ok & now logged in with usual details.

    I understand what you are saying with regards the mess.My site to me looks & works like i require it to but when i try & start to clean up the errors i make more.As you can tell im not wizard at this so i need to run with what works for me but in the hidden background is this mess.

    Its not the correct way to move forward but im happy with what ive done so far in respect of my site but will try & clean it up.

  9. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    chertsey, a small town 25 miles south west of london, england.
    Posts
    1,385
    Thanks
    1
    Thanked 244 Times in 239 Posts

    Default

    Hi there theremotedr/ipbr21054,


    At the end of the video once finished it stayed on the last frame, I would like it
    to return to the start again should the user wish to push the play button again.
    Open the "player.js" file with your text editor, find this...

    Code:
    
    pyr.onended=function() {
        sph.style.display='block'; 
        pyr.style.display='none';
     };
    ...and change it to this...

    Code:
    
    pyr.onended=function() {
        pyr.load(); 
     };

    coothead
    ~ the original bald headed old fart ~

  10. #9
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Cider Region
    Posts
    1,085
    Thanks
    157
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Morning,
    I have removed the code that i added yesterday,
    Code:
    <script>
       'use strict';
    (function() {
       document.getElementById('myvideo3').onended=function() {
       this.load();
     };
    })();
    </script>
    Then made the edit as advised above.
    Code:
    pyr.onended=function() {
        pyr.load(); 
     };
    })()
    I am still seeing the splash screen image once video has ended as opposed to the start of the video again.
    Please take a look,

    http://theremotedoctor.co.uk/honda_f...rollto=content

  11. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    chertsey, a small town 25 miles south west of london, england.
    Posts
    1,385
    Thanks
    1
    Thanked 244 Times in 239 Posts

    Default

    Hi there theremotedr/ipbr21054,

    You need to clear cache with the F5 function key.

    coothead
    ~ the original bald headed old fart ~

Similar Threads

  1. Replies: 27
    Last Post: 03-27-2015, 07:03 PM
  2. Resolved Responsive video element
    By FrickenTrevor in forum CSS
    Replies: 10
    Last Post: 12-05-2014, 02:00 PM
  3. Controlling video's coming from a video sharing website
    By molendijk in forum Submit a DHTML or CSS code
    Replies: 3
    Last Post: 11-20-2009, 01:05 PM
  4. DHTML Modal window, trying to make a digg video like video section
    By dutchmaster in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 1
    Last Post: 06-12-2007, 02:15 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 03-09-2007, 09:29 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •