Results 1 to 9 of 9

Thread: Image Thumbnail Viewer & Validation

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    264
    Thanks
    71
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default Image Thumbnail Viewer & Validation

    1) Script Title: Image Thumbnail Viewer

    2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/thumbnail.htm

    3) Describe problem: I'm recoding a site in HTML5/CSS3 and would like to know how to edit the coding for the Image Thumbnail Script so it validates, if possible: http://www.altogether.accountsupport.com/clipart.html

    I'm getting the error "Bad value thumbnail for attribute rel on element a: The string thumbnail is not a registered keyword or absolute URL" at http://html5.validator.nu

    Thanks for any help with this.
    Deborah
    Deborah Whipp
    Web Designer
    Tallahassee, FL
    www.DWWebDesigns.com

  2. #2
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    264
    Thanks
    71
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default Possible Solution

    I did a little messing around and might have found a solution. I couldn't change rel to id, since then I would have duplicate ids, but I found this in the script:
    Code:
    if (pagelinks[i].getAttribute("rel") && pagelinks[i].getAttribute("rel")=="thumbnail"){ //Begin if statement
    I changed rel to class, then did the same on the page and it's now validating. Here's the page: http://www.altogether.accountsupport.com/clipart3.html

    Can anyone see why this wouldn't work or see any problems it might cause?
    Thanks,
    Deborah
    Deborah Whipp
    Web Designer
    Tallahassee, FL
    www.DWWebDesigns.com

  3. #3
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    264
    Thanks
    71
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Ugh, in Internet Exploder 9, the enlarged images are fading out on mouse-over....
    Deborah Whipp
    Web Designer
    Tallahassee, FL
    www.DWWebDesigns.com

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    I don't think that has anything to do with the change you made. IE has over the last few versions changed how it deals with opacity. And it has done so in a sort of piecemeal fashion. With IE 10 and up, I believe IE is now fully standards compliant in that area. But because of that piecemeal approach, many scripts that dealt with opacity that used to work with IE, don't always in versions 8 and 9.

    I think this will take care of the problem (right click and 'Save As'):

    thumbnailviewer4.js
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  5. The Following User Says Thank You to jscheuer1 For This Useful Post:

    dmwhipp (05-16-2014)

  6. #5
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    264
    Thanks
    71
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Thanks so much John - you've solved my issue yet again!
    http://www.altogether.accountsupport.com/clipart.html
    Deborah
    Last edited by dmwhipp; 05-16-2014 at 03:05 AM. Reason: Link
    Deborah Whipp
    Web Designer
    Tallahassee, FL
    www.DWWebDesigns.com

  7. #6
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    264
    Thanks
    71
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Hi John,
    I spoke too soon... for some reason, when the page loads on the top left position (directly above the logo) the Close X and Loading Image (with the animated graphic) load when you enter the page. I'm getting the feeling I either have a coding error elsewhere on the page or am missing something simple. Any help getting this fixed would be greatly appreciated: http://www.altogether.accountsupport.com/clipart.html
    Thanks,
    Deborah
    Deborah Whipp
    Web Designer
    Tallahassee, FL
    www.DWWebDesigns.com

  8. #7
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    264
    Thanks
    71
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Found another issue... something in the script is making all my other site pages open in new windows, which I don't want. Is the getattribute part?
    Deborah Whipp
    Web Designer
    Tallahassee, FL
    www.DWWebDesigns.com

  9. #8
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    altogether.accountsupport.com/scripts/thumbnailviewer.css

    is a 404 Not Found. It was there before and is required. I think you moved and/or renamed it. You can get a copy from the demo page or here (right click and 'Save As'):

    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...nailviewer.css
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  10. The Following User Says Thank You to jscheuer1 For This Useful Post:

    dmwhipp (05-16-2014)

  11. #9
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    264
    Thanks
    71
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Thanks John - I was hoping it was something simple like that. I obviously got a little over zealous while cleaning up the server!
    Deborah
    Deborah Whipp
    Web Designer
    Tallahassee, FL
    www.DWWebDesigns.com

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 02-09-2013, 09:55 PM
  2. Image Thumbnail Viewer II - Option for thumbnail?
    By doriggidy in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 2
    Last Post: 06-11-2012, 12:45 AM
  3. Image Thumbnail Viewer II Active Thumbnail on Slideshow? (help please) :)
    By SoulieBaby in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 0
    Last Post: 08-11-2008, 12:41 AM
  4. Image Thumbnail Viewer - unwanted border around thumbnail images
    By solder_on in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2007, 11:19 AM
  5. Thumbnail Viewer II validation problem
    By Tailslide in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 3
    Last Post: 07-31-2005, 12:46 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •