Results 1 to 6 of 6

Thread: drop down menu 'on state..'

  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Posts
    15
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default drop down menu 'on state..'

    alright, so first of I am not extremely knowledgeable in CSS or JavaScript for that matter and apologize in advance if this question pertains more to JS then CSS. I also am sure I am about to slaughter some terminology, but here goes:

    The site in question is ShawnTrautman.com.

    We recently implemented the uber menu script and love it. There is just one issue: When you hover the main button that then releases the drop down the button shows its hover state, which for now is underlined text and a slightly darker BG, however, once you move your mouse down to the drop down options the hover state falls off... we want to go with a much more contrasting hover state, but it looks bad when it turns off upon mouse off...

    Ultimately we want the hover state of the main button to remain active while the mouse is over any of the options in the drop down.

    Any ideas on how to fix/create the intended effect would be greatly appreciated.

    Thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    So.Cal
    Posts
    3,643
    Thanks
    63
    Thanked 517 Times in 503 Posts
    Blog Entries
    5

    Default

    This is a javascript issue. I've moved it to the JavaScript forum.

    The menu you're using appears to be from javascriptkit.com - have you looked at the instructions or asked for help there?

    When do you see this problem? Is it only in certain browsers? Do you see the same problem on javascriptkit's demo page?
    Edit: Nevermind, I caught what you meant. I'm not sure - since the menu is not actually a child of the menu anchor, you'd have to resort to adding/removing a class with the proper background color when the menu is open. I'll look into it when I have a chance, but if anyone else has an idea, please, go ahead.
    Last edited by traq; 05-19-2013 at 11:31 PM.

  3. The Following User Says Thank You to traq For This Useful Post:

    claytonbrown (05-20-2013)

  4. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    29,076
    Thanks
    44
    Thanked 3,216 Times in 3,178 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Why not switch to DD Mega Menu:

    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...ddmegamenu.htm

    It already does that.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  5. The Following 2 Users Say Thank You to jscheuer1 For This Useful Post:

    claytonbrown (05-20-2013),traq (05-20-2013)

  6. #4
    Join Date
    May 2013
    Posts
    15
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default hmmm

    Quote Originally Posted by jscheuer1 View Post
    Why not switch to DD Mega Menu:

    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...ddmegamenu.htm

    It already does that.
    Well shoot... I suppose we may just have to do that.

    Thanks-

  7. #5
    Join Date
    May 2013
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I am Italian I don't speak English I use tradutttore I wanted to support on a mega menu.

    The problem is that it doesn't give me the java effect.
    even that css
    place the code hoping to succeed together to find the problem
    can I put the code

  8. #6
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    12,164
    Thanks
    265
    Thanked 690 Times in 678 Posts

    Default

    Cristofer Lamber,

    Per favore scrivere un nuovo conversazione per parlare di una nuova domanda. ╔ qui:
    http://www.dynamicdrive.com/forums/n...=newthread&f=2
    Si parla solamente l'inglese qui, mai se hai bisogno di aiuto, parlo un po' d'italiano. Favore di scrivere in italiano e inglese per darni pi˙ informazione. (E scusi il mio italiano-- non lo he usato molto per cinque anni.)
    ---
    Please create a new topic to talk about a new question. Use the link here:
    http://www.dynamicdrive.com/forums/n...=newthread&f=2
    We only speak English here, but if you need help, I speak a little Italian. Please write in Italian and English to give us the most information. (And please excuse my Italian-- it has been a while since I used it.)
    Daniel - Freelance Web Design | <?php?> | <html>| espa˝ol | Deutsch | italiano | portuguŕs | catalÓ | un peu de franšais | some knowledge of several other languages: I can sometimes help translate here on DD | Linguistics Forum

Similar Threads

  1. DD Drop Down Panel State
    By Dman9999 in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 1
    Last Post: 10-08-2011, 06:11 PM
  2. Drop Down Panel: How To Control State On Each Page?
    By tekneck in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 6
    Last Post: 03-31-2010, 09:43 AM
  3. Drop Tab Menu - Losing "Hover" State on Parent Button
    By macmonkey in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 1
    Last Post: 09-09-2008, 02:22 AM
  4. Html state/city drop down menu
    By rayro in forum Looking for such a script or service
    Replies: 0
    Last Post: 08-28-2008, 05:05 PM
  5. drop down original state
    By neilkw in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 8
    Last Post: 03-07-2006, 02:57 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •