Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: DD drop down menu

  1. #1
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question DD drop down menu

    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...ddmegamenu.htm

    EXAMPLE 1

    3) Describe problem:


    I'm using the DD drop down menu,

    I have a free supplier website-I can't actually get into the (root) but can load codes and script.

    every time I change the css the old one is still there.

    I'm guessing its the names of the files

    ddmegamenu.js
    ddmegamenu.css


    Is it possible to change these names to ddmegamenusbar (JS CSS)


    and still have it all fit together so perfectly like now using all the same copy and past or what changes would I have to make?

    If it wasn't a supplier website I would just delete from root reload and change name and so on.

    I know its something simple....I just know...

    any help appreciated

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    1,998
    Thanks
    16
    Thanked 313 Times in 311 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Your request is unclear.

    Do you mean to say that your website uses the ddmegamenu.js and ddmegamenu.css files by default, but you can't access them to change their file names or link reference in your website template? If that's the case, how are you proposing to change their names as you suggested?

    If you simply mean that you would like to override default styles, and you have the ability to insert custom CSS into your web template, you can try using !important: http://webdesign.about.com/od/css/f/blcssfaqimportn.htm

    If you need more help, please explain what you're trying to do more clearly and provide a link to your page.
    Focus on Function Web Design | Latest News RSS | Facebook | Twitter |
    Fast Edit (A flat file, PHP web page editor & CMS. Small, FREE, no database!) | Fast Edit BE (Snippet Manager) (Web content editor for multiple editable regions!) | Fast Apps |
    The only limit to creativity is imagination: JemCon.org

  3. #3
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bev,

    Let me read your link and get back with u.

    If u change the two names to ddmegamenubar.css
    ddmegamenubar.js

    and re upload , Link them correctly in the head, and make no changes to the call or the script,

    Will the menu still work?

    Or is there some lines I might need to change?

    Is there any of the js I need to change or the call to the docnit or any css

    Because of the call?

    Changing the names will not effect the script-correct?

    Is there any of the js I need to change or the call to the docnit or any css

    --------------------------------------------------------------------------------

    I'm wondering if maybe its my cache, I have an image I'm trying to get rid of won't go away.

    Maybe its not loading correctly, not giving enough time.

    Thx...................

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    1,998
    Thanks
    16
    Thanked 313 Times in 311 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Reference: http://www.dynamicdrive.com/dynamici...ddmegamenu.htm (the link is broken in the opening post)

    You can name the files anything you like - "mystyles.css" and "myscripts.js", for example, as long as what's inside remains unaltered.

    You would then need to update the links to the revised file names in the <head> section of your website template;
    Code:
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyles.css" />
    
    <script type="text/javascript" src="myscripts.js"></script>
    and of course preserve reference to the copyright notice - I've just condensed the line for simplicity.

    Your web host might be configured to cache CSS, js and images but you can normally pull through the files again with a hard-refresh (CTRL+F5 on PC). If that doesn't show the changes, you might need to empty your browser cache and/or temp Internet files.
    Focus on Function Web Design | Latest News RSS | Facebook | Twitter |
    Fast Edit (A flat file, PHP web page editor & CMS. Small, FREE, no database!) | Fast Edit BE (Snippet Manager) (Web content editor for multiple editable regions!) | Fast Apps |
    The only limit to creativity is imagination: JemCon.org

  5. #5
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    </script>

    <script>

    ddmegamenu.docinit({
    menuid:'solidmenu',
    dur:200 //<--no comma after last setting
    })


    ddmegamenu.docinit({
    menuid:'megaanchorlink',
    dur:500,
    easing:'easeInOutCirc' //<--no comma after last setting
    })

    </script>

    It's sill mot working do I need to change the ddmegamenu above as well?

    I changed them to myddmegamenu and linked

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="myddmegamenu.css" />

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.2/jquery.min.js"></script>

    <script src="myddmegamenu.js">

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    1,998
    Thanks
    16
    Thanked 313 Times in 311 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    It looks like your code is partly broken - or a bit off at least. The closing script tag right at the top of the chunk you've pasted would need to go at the end of what you've pasted, to close the myddmegamenu.js tag.

    That being said, its hard to guess at what's wrong without seeing your actual page so post a link and we can take a look.w
    Focus on Function Web Design | Latest News RSS | Facebook | Twitter |
    Fast Edit (A flat file, PHP web page editor & CMS. Small, FREE, no database!) | Fast Edit BE (Snippet Manager) (Web content editor for multiple editable regions!) | Fast Apps |
    The only limit to creativity is imagination: JemCon.org

  7. #7
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I'm going to give you a link to the site I just didn't want it posted/public

    Is there any way I can give you a link to the site but not post it to the whole world?

  8. #8
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    12,164
    Thanks
    265
    Thanked 690 Times in 678 Posts

    Default

    Yes. Create a temporary page with the same code (although you could remove any sensitive content if needed, just keep the layout/code equivalent). You could even put it on a free (different) server if you'd like.
    Daniel - Freelance Web Design | <?php?> | <html>| español | Deutsch | italiano | português | català | un peu de français | some knowledge of several other languages: I can sometimes help translate here on DD | Linguistics Forum

  9. #9
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I think I messaged Bev.

    It's just my website copy past mess is embarrassment to people who may know what they are doing.

    Here is the link To my actual site http://www.distributorcentral.com/we...tiesdiscounts/

    No laughing,,,,,

    And below what I've done this time.


    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.distributorcentral.com/websites/ImperialScottSpecialtiesdiscounts/preview/myddmegamenu.css" />

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.2/jquery.min.js"></script>

    <script src="http://www.distributorcentral.com/websites/ImperialScottSpecialtiesdiscounts/preview/myddmegamenu.js">

    /***********************************************
    * DD Mega Menu (c) Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
    * This notice MUST stay intact for legal use
    * Visit http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more.
    ***********************************************/

    </script>

    <script>

    ddmegamenu.docinit({
    menuid:'solidmenu',
    dur:200 //<--no comma after last setting
    })


    ddmegamenu.docinit({
    menuid:'megaanchorlink',
    dur:500,
    easing:'easeInOutCirc' //<--no comma after last setting
    })

    </script>

    Document Description mymenustyle

    Document Name myddmegamenu.css (folder)-(root)

    Document Description myddmegamenu.js

    Document Name myddmegamenu.js (folder)-(root)


    http://www.distributorcentral.com/we...ddmegamenu.css


    http://www.distributorcentral.com/we...yddmegamenu.js

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    When I use ddmegamenu.cs and ddmegamenu.js it works fine

    though I added a couple of background images in the script and one doubles in explorer

    and when I edit and delete they are still there, even though when I view it is not there?

    That's why Im trying to change the names to myddmegamenu

    maybe they will go away.

    I hate asking for help though I've been dealing with this for weeks

  10. #10
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Daniel,


    Question when you edit your style sheet or make changes should you change the name?

    If I edit the ddmegamenu,css

    do I need to change the name?

    to ddmegamenu1.css or something?

    Or leave it?

    Then would I have to change the link as well?

    Would that effect the ddmegamenu.js?

Similar Threads

  1. Anylink drop down menu - Demo #3 (sub menus drop to the right of anchor):
    By pjdcreative in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 0
    Last Post: 06-17-2010, 02:54 AM
  2. AnyLink JS Drop Down Menu-drop down positioning problem g
    By BobMinkin in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 3
    Last Post: 03-27-2009, 02:47 PM
  3. AnyLink Drop Down Menu changed to Drop Up Menu
    By cyberjudge in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2008, 07:09 AM
  4. Chrome Drop Down Menu Script - 2nd level drop downs?
    By mdbiker in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 2
    Last Post: 10-27-2006, 02:44 PM
  5. 'Chrome Drop Down Menu' and 'Drop Down Input (Select tag)'
    By yourmna in forum Dynamic Drive scripts help
    Replies: 3
    Last Post: 10-16-2006, 09:30 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •