Results 1 to 7 of 7

Thread: DHTML-iFrame-SSI-IV

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default DHTML-iFrame-SSI-IV

    In reference to:

    http://www.dynamicdrive.com/forums/s...-iFrame-SSI-IV

    This script has worked brilliantly on the site I'm building except for one thing. I have it so that each button on my navigation bar opens a page in the iframe and extends the same iframe to the height of the loaded page. This works perfectly on all the pages except one and then only in Webkit browsers. It works fine in IE and FF, but in Chrome, Safari and Amazon's Kindle browser the iframe only extends about halfway down the page. Has anyone encountered a similar problem?
    Last edited by jscheuer1; 08-24-2012 at 02:50 AM. Reason: clarity after move

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    I've pretty much abandoned this script in favor of jQuery based AJAX solutions. However, if you're only have trouble with one page and only in webkit, it might not be too hard to resolve. It sounds like absolute or fixed positioning and/or floats are in use on the external page. That can make it difficult to measure the page.

    Something else to consider though is that if you're testing locally, webkit will often refuse javascript communication between pages in different folders, seeing them as being on different domains. Once the installation is live, if that was the problem, it should take care of itself.

    If you want more help, please include a link to the page on your site that contains the problematic code so we can check it out.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  3. #3
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    To see the page, go to www.MarvinVideo.com and click on "PHOTO" in the navigation bar.

    Honestly, I'm kind of embarrassed for anyone to see the code; this is my first time writing a website and the whole thing is exceedingly jerry-rigged plus there's still a few more things to do before it's all the way finished. But I'm just about ready to be done with the the thing, so I'll just have to get over it.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    On the MarvinPhoto.htm page around line #93 try changing the highlighted as shown:

    Code:
    div.img img
    {
      display: inline;
      margin: 3px;
      border: 1px solid #ffffff;
      vertical-align: middle;
      align: center;
      /* height: 88.3%; */
      width: 88.3%;
      /* max-height: 10%; */
    }
    The browser cache may need to be cleared and the page refreshed to see changes.

    Even if it doesn't appear to work, leave it like that until I can check it.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  5. #5
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    It works! Wonderful! Thanks a million, John.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jscheuer1 View Post
    I've pretty much abandoned this script in favor of jQuery based AJAX solutions. However, if you're only have trouble with one page and only in webkit, it might not be too hard to resolve. It sounds like absolute or fixed positioning and/or floats are in use on the external page. That can make it difficult to measure the page.

    Something else to consider though is that if you're testing locally, webkit will often refuse javascript communication between pages in different folders, seeing them as being on different domains. Once the installation is live, if that was the problem, it should take care of itself.

    If you want more help, please include a link to the page on your site that contains the problematic code so we can check it out.
    First of all thank you for the iss iframe script, I'm using them a lot and are great except for a few minor problems,
    Can show an example code of an alternative jquery/ajax based based solution with iframe?

    I think div are not good because in the case of absolute links in the external source you are directed outside while using iframe we can keep the navigation in originl page

    thans again in advance for help

  7. #7
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Please start a new thread for a new question.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •