Results 1 to 7 of 7

Thread: Simple Gallery doesn't work in IE8

  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Simple Gallery doesn't work in IE8

    1) Script Title:
    Simple Controls Gallery v1.4
    2) Script URL (on DD):
    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...plegallery.htm
    3) Describe problem:

    Im using the Simple Gallery javascript plugin in a website that I'm developing. The script runs perfectly in all major browsers (FF, Chrome, Safari, Opera) but it will not work IE8 or IE9. This is the website:
    www.wedub4u.com/index.html

    The developers tools in I9 gave the following error message:
    SCRIPT5007: Unable to get value of the property '0': object is null or undefined
    simplegallery.js, line 43 character 3


    Any ideas in how to fix it?

    Also, I'm using the same .js file in two slideshows at the same page, and I would like to have them starting at the same time, but one takes longer to load than the other due to the size of the images. Any suggestions in how to synchronize them?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,496
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Works OK here in IE 9, though it seems to take a long time to load the images and then takes a little extra time before starting. Consider reducing the size of the images, both their dimensions and byte size by using jpg instead of png and resizing them down a bit and optimizing each one for smallest possible byte size.

    But it just doesn't work in IE 8. There's a trailing comma (red) in the imagearray:

    Code:
    imagearray: [
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log1.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log2.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log3.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log4.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log1.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log2.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log3.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log4.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log1.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log2.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log3.png", "", "_new", ],
    ["http://wedub4u.com/images/textlogo/log4.png", "", "_new", ],
    ],
    Get rid of it. It makes IE 8 think there's another image to follow, but since there isn't it throws an error. Other browsers error correct for that, not IE 8 and less.

    The browser cache may need to be cleared and/or the page refreshed to see changes.

    Note: If you were viewing the page in IE 9 in either compatibility mode or IE 8 mode, it wouldn't work at all then either because those follow IE 7 and IE 8 standards respectively.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  3. The Following User Says Thank You to jscheuer1 For This Useful Post:

    10eIOS (05-09-2012)

  4. #3
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I got rid of the extra commas, and is still not working. I cannot reduce the size of the images, because this is a photography website and the image quality is essential. Any other suggestions to make it load faster?

    Also, now I have the following error messages:


    SCRIPT1009: Expected '}'
    www.wedub4u.com, line 87 character 1
    SCRIPT1009: Expected '}'
    www.wedub4u.com, line 211 character 1


    But, I don't know how to fix them. Anyone could explain me what should I do?

    Have a nice day,

    10eIOS

  5. #4
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I changed the wrong comma.

    Thanks for your advice.

  6. #5
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,496
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Working fine here in IE 8 and 9. Just a little slow to load. Make sure to clear the browser cache and reload the page. Go get a soda or some coffee and make a sandwhich, when you get back you will see it's working.

    You can get less bytes by making the image's dimensions smaller and switching to .jpg. You don't have to step on them too much, use like 85% quality (some image editors call that 15% as in reduce quality by 15%). On the web you can't tell the difference.

    But do as you like there, just be aware that the more bytes you have, the longer it takes to load.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  7. The Following User Says Thank You to jscheuer1 For This Useful Post:

    10eIOS (05-09-2012)

  8. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,496
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Another thing I thought of you could use a different script:

    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...army/index.htm

    does a true incremental preload. What happens is as soon as the first two images are ready, it starts, then waits for the third before changing to the second, on so on.

    And there's:

    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...nslideshow.htm

    It doesn't do a true incremental preload, but displays the first image as soon as it's loaded. The others load naturally as img tags, so it may or may not be a good fit for your images. It relies upon each next image loading on its own before it's needed - something that doesn't always happen.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  9. The Following User Says Thank You to jscheuer1 For This Useful Post:

    10eIOS (05-09-2012)

  10. #7
    Join Date
    May 2012
    Posts
    6
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks so much!

    That plugin (Swiss army) is what I was looking for!

    I'm trying it to see if I can make it work.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •