Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Problem with AnyLink JS Drop Down Menu v2.2

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Problem with AnyLink JS Drop Down Menu v2.2

    1) Script Title: AnyLink JS Drop Down Menu v2.2

    2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamici...pmenuindex.htm

    3) Describe problem: I am working on a site (http://www.mediasynthesis.com/exp/index.html) where I want to use this script to display two different drop downs. I can get the first one to display when you roll over the text link (Design), but can't get the second one to display (Marketing). I thought I had everything set up correctly, but apparently not.

    I am sure I am missing something small, but I just don't see it. Could someone please help me see what I am not?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Portsmouth, UK
    Posts
    1,891
    Thanks
    2
    Thanked 441 Times in 435 Posts

    Default

    with

    anylinkmenu.init("nav")

    every link with a class name of 'nav' must have a rel attribute specifying the variable defining the menu content
    Vic
    God Loves You and will never love you less.
    http://www.vicsjavascripts.org/Home.htm
    If my post has been useful please donate to http://www.operationsmile.org.uk/

  3. The Following User Says Thank You to vwphillips For This Useful Post:

    tiabasil (08-13-2010)

  4. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thanks for the reply.

    patients please - i am not a programmer........

    if i designate only the links tagged with a rel attribute with a class name other than 'nav' (say, navlinks), and change anylinkmenu.init("nav") to anylinkmenu.init("navlinks"), it would work the way i want it to?

  5. #4
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    did it & it works!

    THANK YOU! you have saved my sanity.

    have a great weekend!

  6. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok - i was a bit premature in my celebration that this was working the way it should.

    the home page works great, but a sample subsequent page does not function the way it should:
    http://www.mediasynthesis.com/exp/graphic-design.html
    the sub page links show as bullets at the bottom of the page, instead of being hidden & appearing as they would when you click 'navigation' & work from there. basically, the navigation should be a smaller version of the home page

    i have poked it at & poked at it. again, i am missing something small.

    your help is most appreciated.

  7. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Portsmouth, UK
    Posts
    1,891
    Thanks
    2
    Thanked 441 Times in 435 Posts

    Default

    you have not got the style sheet for the menus

    Code:
    .selectedanchor{ /*CSS class that gets added to the currently selected anchor link (assuming it's a text link)*/
    background: yellow;
    }
    
    /* ######### Default class for drop down menus ######### */
    
    .anylinkmenu{
    position: absolute;
    left: 0;
    top: 0;
    visibility: hidden;
    border: 1px solid black;
    border-bottom-width: 0;
    font: normal 12px Verdana;
    line-height: 18px;
    z-index: 100; /* zIndex should be greater than that of shadow's below */
    background: lightyellow;
    width: 200px; /* default width for menu */
    }
    
    .anylinkmenu ul{
    margin: 0;
    padding: 0;
    list-style-type: none;
    }
    
    .anylinkmenu ul li a{
    width: 100%;
    display: block;
    text-indent: 3px;
    border-bottom: 1px solid black;
    padding: 2px 0;
    text-decoration: none;
    font-weight: bold;
    text-indent: 5px;
    }
    
    .anylinkmenu a:hover{ /*hover background color*/
    background: black;
    color: white;
    }
    
    /* ######### Alternate multi-column class for drop down menus ######### */
    
    
    .anylinkmenucols{
    position: absolute;
    width: 350px;
    left: 0;
    top: 0;
    visibility: hidden;
    border: 1px solid black;
    padding: 10px;
    font: normal 12px Verdana;
    z-index: 100; /*zIndex should be greater than that of shadow's below*/
    background: #E9E9E9;
    }
    
    .anylinkmenucols li{
    padding-bottom: 3px;
    }
    
    .anylinkmenucols .column{
    float: left;
    padding: 3px 8px;
    margin-right: 5px;
    background: #E0E0E0;
    }
    
    .anylinkmenucols .column ul{
    margin: 0;
    padding: 0;
    list-style-type: none;
    }
    
    
    
    /* ######### class for shadow DIV ######### */
    
    
    .anylinkshadow{ /*CSS for shadow. Keep this as is */
    position: absolute;
    left: 0;
    top: 0;
    z-index: 99; /*zIndex for shadow*/
    background: black;
    visibility: hidden;
    }
    but it still does not work

    the links are on an animated panel which may be the problem, I will try and have a look later

    yes the zoom script is the problem

    add

    Code:
    <script type="text/javascript">
    //anylinkmenu.init("menu_anchors_class") //Pass in the CSS class of anchor links (that contain a sub menu)
    anylinkmenu.trueinit("NavLinks")
    
    </script>
    just before the </body> tag

    more needs to be done,

    you may need an expert on the fancy zoom script
    Last edited by vwphillips; 08-13-2010 at 03:45 PM.
    Vic
    God Loves You and will never love you less.
    http://www.vicsjavascripts.org/Home.htm
    If my post has been useful please donate to http://www.operationsmile.org.uk/

  8. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    vic

    thanks for looking.
    i added the missing css for the menus.

    the navigation pops up, looks correct, but the drop downs do not display.

    i will keep looking & appreciate your sharp eyes.

  9. #8
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Portsmouth, UK
    Posts
    1,891
    Thanks
    2
    Thanked 441 Times in 435 Posts

    Default

    you WILL need an expert on the fancy zoom script
    Vic
    God Loves You and will never love you less.
    http://www.vicsjavascripts.org/Home.htm
    If my post has been useful please donate to http://www.operationsmile.org.uk/

  10. #9
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ok - do you have a favorite or a recommendation for a replacement for fancyzoom? it is serviceable, but it only doesn't do everything i want it to.

    thanks!

  11. #10
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Portsmouth, UK
    Posts
    1,891
    Thanks
    2
    Thanked 441 Times in 435 Posts

    Default

    see attachment
    Vic
    God Loves You and will never love you less.
    http://www.vicsjavascripts.org/Home.htm
    If my post has been useful please donate to http://www.operationsmile.org.uk/

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •