Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem With Smooth Navigational Menu

  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Problem With Smooth Navigational Menu

    1) Script Title: Smooth Navigational Menu

    2) Script URL (on DD):
    http://www.dynamicdrive.com/dynamici...smoothmenu.htm

    3) Describe problem:
    I'm trying to implement this script on this page (it's a draft site right now, not ready for public viewing, so there are other issues):

    http://96.30.41.68/~agncno/

    I'm trying to use images instead of text for the main menu items.

    When I add the submenu unordered list, the submenus work correctly except they seem to add padding to the right of each of the images.

    The menu is supposed to look like it does on this page:

    http://96.30.41.68/~agncno/index.php...nt_ministries/

    I put all of the content from the two style sheets into my main style sheet here:

    http://96.30.41.68/~agncno/index.php/weblog/screencss/

    Could that be the problem, or might there be something else?

    Thanks in advance for any help anyone can offer - I really appreciate it.

    Frank

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Boston,ma
    Posts
    2,127
    Thanks
    173
    Thanked 207 Times in 205 Posts

    Default

    In the JS file ddsmooth.js or something similiar change the padding to 0 from 23 or copy the code below and replace it in the file

    Code:
    var ddsmoothmenu={
    
    //Specify full URL to down and right arrow images (23 is padding-right added to top level LIs with drop downs):
    arrowimages: {down:['downarrowclass', 'down.gif', 0], right:['rightarrowclass', 'right.gif']},
    transition: {overtime:300, outtime:300}, //duration of slide in/ out animation, in milliseconds
    shadow: {enable:true, offsetx:5, offsety:5}, //enable shadow?
    showhidedelay: {showdelay: 100, hidedelay: 200}, //set delay in milliseconds before sub menus appear and disappear, respectively
    I think that'll do it.
    Corrections to my coding/thoughts welcome.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks so much bluewalrus! Worked like a charm!

    Frank

  4. #4
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Now I'm noticing another problem with the same script here:

    http://96.30.41.68/~agncno/

    Four of the items on the menu (Home, Recommended Links, Donate, and Login) don't have associated drop-downs. They are meant simply to take the user to a single page.

    But these menu items don't seem to have links (even though there are links in the code) - when hovering over the text within the graphic, the cursor does not change to a hand, but if I move the cursor slightly below or slightly above the text within the graphic (even though it's still hovering over the same graphic), the cursor does change to a hand and I can click and be taken to the linked page (even though, at the moment, you would get a 404 error simply because I haven't set the links correctly yet - but they are links in the code).

    I'm only noticing this behavior in Firefox, not in Internet Explorer (if you visit the page in Internet Explorer, you'll notice that I have to remove the down arrows from the script code - that's the next part of my project).

    Thanks in advance!

    Frank

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •