Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: $20 for menu fix

  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default $20 for menu fix

    Menu won't drop down, need it to be fixed. Javascript and php coding used throughout website.

    Will pay by paypal to person who can fix it.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Illinois, USA
    Posts
    12,164
    Thanks
    265
    Thanked 690 Times in 678 Posts

    Default

    When asking for help, as always, post specific information such as a link to your website. Since you are offering to pay, I suppose it's your choice, but don't be surprised if you have no responses due to lack of information. "Javascript and PHP" covers a lot of territory-- might be a lot of work. Seeing a basic example of what's wrong will help you find someone. For example, if it's mostly a PHP issue, I might do it, but I'm not great with Javascript so it's probably better for someone else.
    Daniel - Freelance Web Design | <?php?> | <html>| espa˝ol | Deutsch | italiano | portuguŕs | catalÓ | un peu de franšais | some knowledge of several other languages: I can sometimes help translate here on DD | Linguistics Forum

  3. #3
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thanks for the advice. I think its a javascript problem and its an amendment of a command or somethinng thats wrong. The website is written mainly in php. The menu however seems to use both types of files.
    Last edited by jscheuer1; 11-03-2010 at 07:42 AM. Reason: remove broken link

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Other Side of My Monitor
    Posts
    3,494
    Thanks
    5
    Thanked 105 Times in 104 Posts
    Blog Entries
    1

    Default

    Its because your main menu (the buttons you can see) are inside a table. Remove the table and convert it to a DIV and your problem will most likely be fixed.
    {CWoT - Riddle } {Freelance Copywriter} {Learn to Write}
    Follow Me on Twitter: @InkingHubris
    PHP Code:
    $result mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
    echo 
    $result

  5. #5
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BLiZZaRD View Post
    Its because your main menu (the buttons you can see) are inside a table. Remove the table and convert it to a DIV and your problem will most likely be fixed.
    Thanks I tried a couple of times to do what you suggested maybe am not doing it right, coz i ended up with the menu going down instead of accross the page and the buttons merged into one button. I recently cleaned off some malware and I edited the main menu file and the chrome.js file and that is where the problems began as before that the menus dropped down and I didn't touch that part of the coding so it was always in a table but it worked before. So am sure its not because of that.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Other Side of My Monitor
    Posts
    3,494
    Thanks
    5
    Thanked 105 Times in 104 Posts
    Blog Entries
    1

    Default

    In this instance you most likely deleted a portion of the code in the HTML (i.e a div ID or class) If it worked before you had virus problems then I would suggest removing it completely, and re "installing" it from scratch. There is probably a portion or two in the wrong order of removed on accident.

    Be careful though that you don't fall into the 'lazy coder' category and remove it after copying what is there and re-installing it by pasting it all back. Do it like it was never there in the first place.

    Use the old copy for reference but don't copy and paste it.
    {CWoT - Riddle } {Freelance Copywriter} {Learn to Write}
    Follow Me on Twitter: @InkingHubris
    PHP Code:
    $result mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
    echo 
    $result

  7. #7
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by BLiZZaRD View Post
    In this instance you most likely deleted a portion of the code in the HTML (i.e a div ID or class) If it worked before you had virus problems then I would suggest removing it completely, and re "installing" it from scratch. There is probably a portion or two in the wrong order of removed on accident.

    Be careful though that you don't fall into the 'lazy coder' category and remove it after copying what is there and re-installing it by pasting it all back. Do it like it was never there in the first place.

    Use the old copy for reference but don't copy and paste it.
    Difficulty is its a new site, didn't get a copy of the original files from the people who created the site, they just logged in to install it. Didn't make a copy of the original files. I think that is what happened and its only really a couple of files that operate that menu so I have been focusing on them. Its probably something really simple. I am not a professional though so I wouldn't see it.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    So.Cal
    Posts
    3,643
    Thanks
    63
    Thanked 516 Times in 502 Posts
    Blog Entries
    5

    Default

    Quote Originally Posted by loventruth View Post
    Difficulty is its a new site, didn't get a copy of the original files from the people who created the site ... Its probably something really simple.
    unfortunately, the fact that someone else designed it and you don't have a working backup may make it far more complicated.

    I'll look at it for you when I get a chance, if you'd like, and give you an estimate. You can also contact me here.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Other Side of My Monitor
    Posts
    3,494
    Thanks
    5
    Thanked 105 Times in 104 Posts
    Blog Entries
    1

    Default

    Umm, not to sound mean or pedantic but...

    from the JS source code:

    //** Chrome Drop Down Menu- Author: Dynamic Drive (http://www.dynamicdrive.com)
    Link Found here
    {CWoT - Riddle } {Freelance Copywriter} {Learn to Write}
    Follow Me on Twitter: @InkingHubris
    PHP Code:
    $result mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
    echo 
    $result

  10. #10
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    So.Cal
    Posts
    3,643
    Thanks
    63
    Thanked 516 Times in 502 Posts
    Blog Entries
    5

    Default

    Quote Originally Posted by BLiZZaRD View Post
    from the JS source code://** Chrome Drop Down Menu
    I hadn't looked yet. That would make it easier. Thanks
    Edit:

    You had some error in your copy of chrome.js. Using a clean copy and putting your menu in a <ul> instead of a <table> solves the drop-down problem. use the code below to replace the <td> in question. I can look at getting the css straightened out if you'd like it to look like it did before; let me know.


    HTML Code:
    <td height="40" align="left" valign="middle" <!--class="chromestyle" id="chromemenu"-->>
    	<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
          <tr>
    <div id="chromemenu" class="chromestyle">
    	  <ul>
    		<li><a href="#" rel="dropmenu1" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Get Involved&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></li>
    		<li><a href="#" rel="dropmenu2" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Poverty&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></li>
    		<li><a href="#" rel="dropmenu3">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Campaigns&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</a></li>
    		<li><a href="#" rel="dropmenu4">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Small Biz Social Enterprise&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></li>
    		<li><a href="#" rel="dropmenu5" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Football & HIV Projects&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></li>
    	  </ul>
    </div>
            <!--<td width="168" align="center" valign="middle"><a href="#" rel="dropmenu1" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Get Involved&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></td>
            <td width="2"><img src="images/menudivid.jpg" width="2" height="40" alt="" /></td>
            <td width="168" align="center" valign="middle"><a href="#" rel="dropmenu2" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Poverty&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></td>
            <td width="2"><img src="images/menudivid.jpg" width="2" height="40" alt="" /></td>
            <td width="168" align="center" valign="middle"><a href="#" rel="dropmenu3">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Campaigns&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</a></td>
            <td width="2"><img src="images/menudivid.jpg" width="2" height="40" alt="" /></td>
    
            <td width="168" align="center" valign="middle"><a href="#" rel="dropmenu4">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Small Biz Social Enterprise&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></td>
            <td width="2"><img src="images/menudivid.jpg" width="2" height="40" alt="" /></td>
            <td width="168" align="center" valign="middle"><a href="#" rel="dropmenu5" >&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Football & HIV Projects&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </a></td>
          --></tr>
          <!--1st drop down menu -->
          <div id="dropmenu1" class="dropmenudiv" style="width: 168px; margin:14px 0 0 0"> <a href="contents.php?cms=professionals">Professionals for Social &nbsp;Justice</a> <a href="contents.php?cms=volunteer">Volunteer</a> <a href="contents.php?cms=trustees">Board of Trustees</a> <a href="contents.php?cms=about">About Us</a></div>
    
          <!--2nd drop down menu -->
          <div id="dropmenu2" class="dropmenudiv" style="width: 168px; margin:14px 0 0 0"> <a href="contents.php?cms=poverty">What is Poverty</a> <a href="contents.php?cms=effects">Effects of only treating &nbsp;symptons</a> <a href="contents.php?cms=aid">Aid Dependancy</a> <a href="contents.php?cms=solutions">Potential solutions</a></div>
          <!--3rd drop down menu -->
          <div id="dropmenu3" class="dropmenudiv" style="width: 168px; margin:14px 0 0 0"> <a href="contents.php?cms=education">Free Education & School Meal</a> <a href="contents.php?cms=fair_trade">Increase & More Fair TRADE </a> <a href="contents.php?cms=vote_for">You to vote for</a></div>
    
          <!--4th drop down menu -->
          <div id="dropmenu4" class="dropmenudiv" style="width:168px; margin:14px 0 0 0"> <a href="contents.php?cms=smallbiz">Small Business </a> <a href="contents.php?cms=social">Social Enterprise</a><a href="contents.php?cms=sponsor">Sponsor A Family</a> <a href="contents.php?cms=business">Business Directory</a><a href="contents.php?cms=save">SAVE</a></div>
          <!--5th drop down menu -->
          <div id="dropmenu5" class="dropmenudiv" style="width: 168px; margin:14px 0 0 0"> <a href="contents.php?cms=footballhiv">Football-HIV Programmes</a> <a href="contents.php?cms=tournaments">Tournaments</a> <a href="contents.php?cms=twining">Twinning</a></div>
    
          <script type="text/javascript">
    
    cssdropdown.startchrome("chromemenu")
    
    </script>
        </table></td>
    Last edited by traq; 04-17-2010 at 12:02 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •