Results 1 to 7 of 7

Thread: Simple Controls Gallery works in Firefox but not Internet Explorer

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    24
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Simple Controls Gallery works in Firefox but not Internet Explorer

    1) Script Title: Simple Controls Gallery v1.3

    2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamici...plegallery.htm

    3) Describe problem: Let me first preface by saying I am better than a beginner, but hardly an expert when it comes to java script coding. I did my best to copy the code into my website and am very happy with how it works in Firefox, but it will not work in IE7. There is an error with the imagearray coding in IE7 that says "Error: 'imagearray[...] 0' is null or not an object."

    I have not made any changes to the simplegallery.js script except to modify the font size and navpanel size. After doing so, it still works great in Firefox.

    Here's my website (demo): http://favilla-designs.co.cc/demo/ri...ghtslandscape/

    I also don't understand how I can post the navigation buttons like prev next play and pause. Do I use my own images and name them the same as what is in the script?

    Many thanks to you for your help!




    I posted this yesterday and need an answer as soon as possible:

    I have a $10 gift card from Starbucks I will gladly send to you if you can fix this problem for me! Thanks!
    Last edited by Snookerman; 08-30-2009 at 09:47 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    24
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Resolved!

    Just started over again, carefully pasting the code in, bit by bit, making sure I tested each change to be sure it worked in both IE and FF. Everything works now, including the play and pause buttons! Yay!

    Now I'll be running out to Starbucks to treat myself for my accomplishment!

    Thank you, Dynamic Drive, for providing the tips and tools you have here at your website. I use them quite often and am very appreciative!

  3. #3
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    9,902
    Thanks
    3
    Thanked 967 Times in 955 Posts
    Blog Entries
    15

    Default

    Just fyi, the issue was with the last comma that followed the last array element of your images:

    Code:
    imagearray: [
    ["http://favilla-designs.co.cc/demo/riverheightslandscape/images/frontbefore.jpg", "", "_new", "Transform the outdoor space of your home from this..."],
    ["http://favilla-designs.co.cc/demo/riverheightslandscape/images/frontafter.jpg", "", "", "...to a lovely, well-planned landscaping design by River Heights"], <!--remove this comma
    ],
    IE doesn't permit a comma following the last element of an array such as in this case.
    DD Admin

  4. The Following User Says Thank You to ddadmin For This Useful Post:

    undone (08-30-2009)

  5. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    24
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Removing a comma would have been a lot quicker than redoing all the coding! Oh, well! Next time, I'll try to be more patient.

  6. #5
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Thank you!

    I had the same problem with my use of the script, the comma on the last array element. A Google search got me to this thread. Now my coding is fixed and running fine. Thank you very much. I love the script as a new way to display large quanitities of images from a day of shooting pictures. Visit http://www.streetcarmike.com/sanfran...10_page01.html to see how I implemented it.

  7. #6
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default I had the same problem.....

    Thank you very much admin!

  8. #7
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi
    Really nice implementation of slideshow but I have the same problem - works on Mac and Windows with all browsers but not IE8 on PC. Also it looks like other people's sites are not working for me - eg example above streetcarmike.

    my site: http://3df.co.uk/michaelalford

    Thanks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •