Results 1 to 6 of 6

Thread: Levels Menu freezes on Mac

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Levels Menu freezes on Mac

    1) Script Title: All Levels Navigation Menu

    2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamici...menu/index.htm

    3) Describe problem: Works great everywhere but on my Macbook.
    Leopard
    Safari just updated yesterday

    On the Mac, the menu freezes if an item with a sub-menu is selected.

    The code is in use here:
    http://roycecustom.com/find_it.htm
    Slect "Flooring"
    Last edited by royce; 12-02-2008 at 09:04 PM. Reason: mis-spelled word

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bristol - UK
    Posts
    842
    Thanks
    32
    Thanked 132 Times in 131 Posts

    Default

    A bit of good and bad news, this isn't a Mac specific problem, as the menu is really buggy on vista, there must be something wrong with the code, it's freezing for me too.

    Edit: The "Flooring" sub menu seems to be the culprit, the menu only ever freezes after mousing over that one.

    You should also try validating your page before you go any further, I see 18 errors and 72 warnings, fix them first, and then see if the menu is still broken.

  3. The Following User Says Thank You to Schmoopy For This Useful Post:

    royce (12-02-2008)

  4. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    The "FLOORING" item is the only itme with a sub-menu, so I believe that the issue lies somewhere in that nested list. I was not aware of the Vista issue, though.
    If I can't resolve this soon I may have to replace the code...can't have people with Vista & Mac not able to get around easily.
    Too bad...I really liked this list and I just got the fixed position tool-tip working right.

    This is not the only issue I have with CSS & a Mac.
    I am using a Photo Viewer that selects a pic by clicking on a numbered box.
    On my Mac, the pic goes away when you release the mouse button.
    This seems to be a FOCUS issue but I cannot figure it out.

    Here:
    http://roycecustom.com/proj_page/project_sca.htm#nogo

    Thanks for the Good & Bad news. I'll run a code check asap.

  5. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bristol - UK
    Posts
    842
    Thanks
    32
    Thanked 132 Times in 131 Posts

    Default

    Ok, well I just checked the site again and you've obviously done something, it's working!

  6. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    26
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    I validated the code and yes, there were many errors and many many warnings.
    I corrected all but 3 errors. For some reson, these 3 errors are only on one line of code, which is identical to many other lines, so I'm not sure what to do with that.

    Fixing the errors did fix the freezing issue on my Mac.
    The problem was an incorrectly nested sub-menu. Removing a misplaced "</li>" did the trick!
    Thank you for reminding me to validate that page!

    The warnings I got (71 !!!) mainly have to do with the addition of the BOLD attribute within the "Cool DHTML Tool Tip" code that I used from this site.
    The validator does not like it...but I do. As long as things still work properly I'll keep them in.

  7. #6
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Bristol - UK
    Posts
    842
    Thanks
    32
    Thanked 132 Times in 131 Posts

    Default

    Ok well that's good to hear, just post again if you run into any more problems.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •