Advanced Search

Results 1 to 6 of 6

Thread: cannot adapt the Drop Down Overlapping script

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default cannot adapt the Drop Down Overlapping script

    1) Script Title: Drop Down / Overlapping content script

    2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamici...lapcontent.htm

    3) Describe problem:

    I cannot adapt this script for my own purpose. The demo works, but I couldn't go further, maybe because :
    1) I can't ubnderstand which href should I give to the anchor
    2) I would like to use <span> instead of <div>, because the box contain further explanations that some people already know, and I don(t want to break the text fort it.

    Here is the code (file histoire3.xhtml)
    Code:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="fr">
    <head>
      <link rel="stylesheet" type="text/css"
     href="../memoire.css" />
      <meta http-equiv="content-type"
     content="text/html; charset=UTF-8" />
      <title>La Pologne des Jagellons</title>
      <meta
     content="Le r&egrave;gne des Jagellons marqua une nouvelle orientation, fond&eacute;e sur le rapprochement polono-lituanien, le pluralisme national et religieux. Le Royaume des Jagellons devint une grande puissance europ&eacute;enne."
     name="description" />
      <meta
     content="Jagellon,Lituanie,Pologne,tol&eacute;rance,Witold,Ladislas,Sigismond,Hedwige,Czerwińsk,Nieszawa,Union de Lublin,Union de Krewo,nihil novi"
     name="keywords" />
      <script type="text/javascript" src="dropdowncontent.js">
    /***********************************************
    * Drop Down/ Overlapping Content-  Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
    * This notice must stay intact for legal use.
    * Visit http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
    ***********************************************/
      </script>
    </head>
    <body style="direction: ltr;">
    <div id="tete">
    <div id="titre">Lieux de m&eacute;moire, Lieux
    d'histoire en Pologne<br />
    </div>
    <div id="menu">
    <a href="histoire1.xhtml"><img
     src="../icones/histoire.png" alt="Rappel historique" /></a><a
     href="../biblio.xhtml"><img src="../icones/lire.png"
     alt="&Agrave; lire, &agrave; voir" /></a><a href="../sites.xhtml"><img
     src="../icones/index.png" alt="index" /></a><a
     href="../pourquoi.xhtml"><img src="../icones/Apropos.png"
     alt="&Agrave; propos de..." /></a><a href="liens.xhtml"><img
     src="../icones/liens.png" alt="liens utiles" /></a></div>
    </div>
    <div id="colonne" class="histoire">
    <a href="histoire1.xhtml">600-1300</a>
    <a href="histoire2.xhtml">1300-1382</a>
    <a href="histoire3.xhtml">1382-1569</a>
    <a href="histoire4.xhtml">1569-1696</a>
    <a href="histoire5.xhtml">1696-1795</a>
    <a href="histoire6.xhtml">1795-1864</a>
    <a href="histoire7.xhtml">1864-1918</a>
    <a href="histoire8.xhtml">1918-1939</a>
    <a href="histoire9.xhtml">1939-1945</a>
    <a href="histoire10.xhtml">1945-1989</a>
    </div>
    <div id="texte" class="histoire">
    <h2>Vers la Pologne-Lituanie</h2>
    <p>Il fallut en fait beaucoup de temps pourconsolider cette union
    polono-lituanienne. Un nouveau pas fut
    franchi en 1413 (Union de Horodło)&nbsp;: les deux pays
    s'engageaient &agrave; s'entendre
    pour choisir leurs souverains&nbsp;; cette union
    amor&ccedil;ait
    un rapprochement institutionnel,
    puisque le grand-duch&eacute; adoptait certaines institutions
    polonaises comme la
    <a href="histoire3.xhtml" id="voievodie"
     rel="definition1">vo&iuml;evodie</a>
    <span id="definition1"
     style="border: 1px solid black; padding: 2px; position: absolute; visibility: hidden; background-color: white; width: 400px;">,
    <p>La voievodie est une r&eacute;gion</p>
    </span>tandis que 47&nbsp;familles lithuaniennes entraient,
    &agrave;
    &eacute;galit&eacute; de privil&egrave;ges, dans les
    registres de noblesse polonais.
    </p>
    </div>
    <script type="text/javascript">
    //Call dropdowncontent.init("anchorID", "positionString", glideduration, "revealBehavior") at the end of the page:
    dropdowncontent.init("searchlink", "right-bottom", 500, 'mouseover')
    </script>
    </body>
    </html>

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4,158
    Thanks
    28
    Thanked 623 Times in 619 Posts
    Blog Entries
    1

    Default

    Ok, take a look:
    Code:
    dropdowncontent.init("searchlink", "right-bottom", 500, 'mouseover')
    Where it says searchlink, thats what you need to replace to your id, so just make a span like this:
    HTML Code:
    <span id="searchlink"></span>
    The right-bottom, I think tells it where to drop, the 500 tells it the pace of the drop, and the mouseover tells it to drop when the client mouses over searchlink.
    Please post a link to the page on your site that contains the problematic script so we can check it out.
    Jeremy | jfein.net

  3. The Following User Says Thank You to Nile For This Useful Post:

    damien_thiriet (06-20-2008)

  4. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thank you for answering my question. I tried with
    Code:
    <span id="definition1">...</span> ...
    dropdowncontent.init("definition1", "right-bottom", 500, 'mouseover')
    but it still doesn't work...

  5. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Arrow

    PS My pages are not yet available on the web : I intend to finish all the site before I put it on the web...

  6. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation addenda

    I have thind one error in my script, I wasn't getting the dropdowncontent.js because I should have asked for
    ../dropdowncontent.js.
    I corrected it, but there are still some problem : I can know see that the onmouseOver is working, but nothing is showing anyway. I thought it could be because of my .css (attachment).
    I tried giving a z-index to the span, without success;

  7. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    10
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Lightbulb problem resolved

    Uups, I found it. I gave the element ID instead of the anchor ID when writing
    dropdowncontent.init("definition1", "right-bottom", 500, 'mouseover')
    Once again thanks.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •