Results 1 to 5 of 5

Thread: Script trouble DD Tab Menu

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Script trouble DD Tab Menu

    I am relatively new to this kind of scripting and I am hainv a lot of trouble getting my page to work. I was hoping someone might be able to help me get it straightened out.
    I have tried to create the page with Dreamweaver8 and have uploaded to my site.
    http://www.shamrockcarpet.biz
    Maybe somone can tell me what i am issing to make it a working site.
    I am trying to use the dynamicdrive code for the solid block menus....

    http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/ddtabmenu.htm example 3....

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Currently: New York/Philadelphia
    Posts
    2,735
    Thanks
    3
    Thanked 519 Times in 507 Posts

    Default

    First, CSS goes into the <head> section of the site. So move the following:

    Code:
    <style type="text/css">
      
    .solidblockmenu ul{
    margin: 0;
    padding: 0;
    float: left;
    font: bold 13px Arial;
    width: 100%;
    border: 1px solid #625e00;
    border-width: 1px 0;
    background: black url(media/blockdefault.gif) center center repeat-x;
    }
    
    .solidblockmenu li{
    display: inline;
    }
    
    .solidblockmenu li a{
    float: left;
    color: white;
    padding: 9px 11px;
    text-decoration: none;
    border-right: 1px solid white;
    }
    
    .solidblockmenu li a:visited{
    color: white;
    }
    
    .solidblockmenu li a:hover, .solidblockmenu li a.current{
    color: white;
    background: transparent url(media/blockactive.gif) center center repeat-x;
    }
    
    .tabcontainer{
    clear: left;
    width:95%; /*width of 2nd level sub menus*/
    height:1.5em; /*height of 2nd level sub menus. Set to largest's sub menu's height to avoid jittering.*/
    }
    
    *:first-child+html .ieclass{ /*IE7 hack to remove gap between menu and sub contents*/
    margin-top: -1em;
    }
    
    * html .ieclass{ /*IE6 and below hack to remove gap between menu and sub contents*/
    margin-top: -1em;
    }
    
    .tabcontent{
    display:none;
    }
    
    </style>
    Add it right above the </head> tag.

    You also need to link to your the JavaScript file.

    Have you downloaded the .zip that is linked on the script page? There is a sample page in that archive that you should take a look at.

  3. The Following User Says Thank You to Medyman For This Useful Post:

    CWR (06-04-2008)

  4. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Script trouble

    I have looked at the archive file. This stuff is really confusing to me. I made a frameset site before and added the stuff I wanted, but for some reason, I am not graspoing the css scripts.
    I downloaded the zip file with all the files and added them to my site folder.

    I appreciate your help. How do I link it to the file. That was another part I couldn't figure out. Is that what is known as an external css file?

  5. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thank you very much for your assistance. Already making progress.

  6. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Update to the script problem

    I have after further review and help from my friends. got alittle farther along, but it still i snot functionoing correctly. If somone could please help me out, I am lost.

    on the page, it shows a wood laminte tile links, they are supposed to be a part of the drop down menu off the second menu tab. I am ont understanding how to get that incorporated into working.
    Help!!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •