Results 1 to 6 of 6

Thread: preloaded slide show

  1. #1
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question preloaded slide show

    Hi,

    Can someone help me figure out why I can't get this script to work? I followed the instructions but I'm not sure if I placed the info into the proper places within the header and body.

    http://www.damaxkennels.com/Grads.html

    Thanks in advance!

    Newbie at scripts.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    Use a text editor and make this:
    HTML Code:
    <body background=<FONT color=#ff0000>onLoad="StartSlideShow()"</FONT>&gt;"images/German_Shep_2.jpg" link="#FFFFFF" vlink="#FFFFFF" alink="#FFFFFF" bgcolor="#C0C0C0">
    look like this:
    HTML Code:
    <body onLoad="StartSlideShow()" link="#FFFFFF" vlink="#FFFFFF" alink="#FFFFFF" bgcolor="#C0C0C0">
    Then in the script where it has:
    Code:
    var Slides = new Array('image1.gif','image2.gif','image3.gif');
    (still using a text editor) change the image1.gif - image2.gif, etc. to your images. Make sure to upload your images to the same directory as the page. There might be other problems but, that should do it. Without the above changes, it will never work.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  3. #3
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks. I tried that, and it still isn't working.

    Do upload it in ASCII or Binary?

    Thanks for your help in advance.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    The images should be uploaded binary though, most methods of uploading will detect this and correct for it if you choose wrong. In Fact, the images are there, named correctly and in the right place, they may be a bit large but, we will worry about that later if it is a problem. The real problem appears to be one of using the proper case, use:
    HTML Code:
    <body onLoad="StartSlideShow()" link#FFFFFF vlink="#FFFFFF" alink="#FFFFFF" bgcolor="#COCOCO">
    instead of:
    HTML Code:
    <body onload="startslideshow()" link#FFFFFF vlink="#FFFFFF" alink="#FFFFFF" bgcolor="#COCOCO">
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

  5. #5
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks! It's working!

    Now is there any way to change the size of the pictures so they are actually bigger? If not, can you recommend a slide show that caches the pictures like this one does but is bigger in size?

    Thanks.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    SE PA USA
    Posts
    30,495
    Thanks
    82
    Thanked 3,449 Times in 3,410 Posts
    Blog Entries
    12

    Default

    A little bit about image sizes, names, the internet and slideshows. Ideally, all images in a slideshow should be of the same dimensions as each other. In this slideshow, the apparent size of the images is governed by this part of the html code:
    HTML Code:
    <td colspan=2><img name="Screen" width=108 height=135></td>
    It should be set to the actual size of the images. However, as it stands now, the images are of various sizes and, you have one whose name is 'image4.JPG' but, in the code you refer to it as 'image4.jpg'. Capitalization counts, often not locally but, usually on the internet, it does.

    Advice:

    Choose and/or process your images so that they are all the same width and height. Set your display area's dimensions to this width and height. Make sure the names used in the code match exactly the filenames of the images.

    Note: Due to the fact that the above mentioned display area is itself inside a table and perhaps other elements with assigned dimensions, simply changing the display area's dimensions may not be enough to change the apparent size of the images. But, as I seem to keep saying, let's worry about that later, if it is a problem.
    - John
    ________________________

    Show Additional Thanks: International Rescue Committee - Donate or: The Ocean Conservancy - Donate or: PayPal - Donate

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •