Results 1 to 7 of 7

Thread: anylink drop down menu

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default anylink drop down menu

    1) Script Title: anylink drop down menu

    2) Script URL (on DD): /www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/dropmenuindex.htm

    3) Describe problem: the menu works great with the exception of the pages that I have a flash "simpleviewer" gallery installed.
    You can view the site at www.graymatterimages.com, for what ever reason the hyperlinks in the drop down menus are not active. I'm a newbie at html and I would greatly appreciate any help with this situation.
    Thanks
    Jeff

  2. #2
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    10,140
    Thanks
    3
    Thanked 1,008 Times in 993 Posts
    Blog Entries
    16

    Default

    I tested out a few links in your drop down menus, and they seem to work fine for me in IE7 and FF2...

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    They work on the main page, did you try them in one of the simpleviewer gallery pages. That seems to be where the problem exists.
    Thanks for the reply.
    Jeff

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    By looking at the url of the page that is trying to come up, it appears that the link when activated calls for in addition to,the folder of the the current page instead of going directly to the folder that the link is written for. I am assuming that this is a dreamweaver thing. ex: page that is current http://www.graymatterimages.com/simp...er/newwork.htm then lets say that I want to go to "still life man made" the page that tries to come up is: http://www.graymatterimages.com/simp...illmanmade.htm instead of http://www.graymatterimages.com/simp...illmanmade.htm
    Last edited by ddadmin; 01-15-2008 at 02:31 AM.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hi,

    Your path in the link is incorrect. I'm terrible on paths, but this is a relative path. OK, let's say you are on

    Code:
    simpleviewerarchcitynorthamerica/simpleviewer/archcitynorthamerica.htm
    and you click on the link for the man made, because the link is

    Code:
    <a href="simpleviewerstillmanmade/simpleviewer/stillmanmade.htm">
    the browser takes that link as relative to where you are now, not as relative to the root directory. So, the browesr says, I am at directory simpleviewerarchcitynorthamerica/simpleview/, that means that the full path from here to simpleviewerstillmanmade etc. is simpleviewerarchcitynorthamerica/simpleview/simpleviewersstillmanmade/simpleviewer/whateverPage.

    So, you need to set the link so that it is relative to your root directory, or set an absolute link. Since you are in
    Code:
    http://root directory/northameric directory, simpleview directory
    , you would have to go back two directories to get to the root, and a relative link would be ../../simpleveiwersstillmanmade etc. [I think .... I hate paths, I just use full paths like below]

    Code:
    http://www.graymatterimages.com/simpleviewersstillmanmade/simpleviewer/whateverPage
    Hope this helps.

    Ruth

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanks Ruth!
    It's all working now...such a simple oversite.
    Jeff

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    The path issue with this script is annoying ;-)

    But the information above definitely helped. Thanks!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •