Results 1 to 6 of 6

Thread: Editing the textarea in RTE

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    266
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Editing the textarea in RTE

    1) Script Title: Rich Text Editor

    2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamici...itor/index.htm

    3) Describe problem: I am trying to edit the content area that the editor is attached to (like the one that the editor works on). The exact thing i am trying to do is attach a class and a name to it, something like:
    HTML Code:
    <textarea name="content" cols="70" rows="10" wrap="virtual" class="textfield"></textarea>
    . I looked through the javascript, but I am not to familiar with it and didn't see anywhere to add this. I appreciate any help .

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    882
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    I would recommend using http://rtef.info/ instead o the original

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    266
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by blm126
    I would recommend using http://rtef.info/ instead o the original
    Ok, I got the new version and got it all set up and working, but i still can't find a place to add a name to the textfield that it edits

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    882
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Just attach the name and class to the textarea

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    266
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by blm126
    Just attach the name and class to the textarea
    I am trying to do that, but there is nothing i recognize in the code for it. Its all javascript and I am not familiar with it. The actual textfield looks like this in the code:
    HTML Code:
    </script>
    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    <!--
    // Optional javascript rteSafe function
    // var SAFE_CONTENT = rteSafe(YOUR_CONTENT);
    // writeRichText('rte1', SAFE_CONTENT, '', 500, 150, true, false, false);
    
    //Usage: writeRichText(fieldname, html, css_override, width, height, buttons, readOnly, fullscreen)
    writeRichText('newsedit', '', '', 500, 150, true, false, false);
    //-->
    </script>
    I don't know where to add my textfield name and class.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Ohio
    Posts
    266
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Does anyone know how to edit it?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •