Results 1 to 9 of 9

Thread: Slashdot Menu script

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Slashdot Menu script

    1) Script Title: Slashdot Menu script

    2) Script URL (on DD):

    http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/slashdot.htm

    3) Describe problem:

    I am attempting to implement this script on my website. However I am unable to figure out how to get it to show on my main page then all subsequent pages. I have the menu setup how I want it however I am stuck at this point any help is appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Canada
    Posts
    2,581
    Thanks
    13
    Thanked 28 Times in 28 Posts

    Default

    Use frames:

    http://www.pageresource.com/html/frame1.htm

    You can set the target of the menu to the main page as well.
    - Mike

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    182
    Thanks
    0
    Thanked 14 Times in 14 Posts

    Default

    Or use server-side scripting.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Huh? Server side scripting?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    182
    Thanks
    0
    Thanked 14 Times in 14 Posts

    Default

    Never mind, forget it

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    When you are entering in text to the slashdot menu how do you get it to accept 2 lines of information and have it look correct so that dark title part of the menu expands with it.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Canada
    Posts
    2,581
    Thanks
    13
    Thanked 28 Times in 28 Posts

    Default

    Try using the escape character: "\n" or the tag "<br>"

    It may work
    - Mike

  8. #8
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tried that but it doesn't work

  9. #9
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Server Side Scripting is scripts that are processed on the server. PHP is a server side script and that is what a majority of people use. To implement the menu fairly easy... do the following.

    <-- the first step is not absolutely necessary, you can get away with simply changing the include filename below to slashmenu.htm -->

    rename slashmenu.htm to menu.php Then delete everything in the page before the first <div> tag and everything after the last </div> tag (don't delete the DD comments as they have to stay to use the script I believe)

    All you want is the main menu code. This is the main menupage.
    In each page where you want the menu to show use <?php include('menu.php') ?>

    This assumes that your menu.php file is in the same directory as the page you want it to show on and that the slashfiles folder is in this same directory.

    You should also add in the Head section of the pages
    <script language="JavaScript" src="slashfiles/menu.js"></script>

    This is how I have it setup and it works wonderfully.

    Nathan

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •