PDA

View Full Version : status bar



kosi
05-18-2006, 11:43 PM
Hi. I'm a newbie. And I have a question. I want to change the status bar every time I MouseOver a link. Is there a way to do this globally to all the links on a page, or do I have to include the onMouseOver="window.status etc." for every single link? Thanks.

@)~}~~~

Twey
05-19-2006, 12:04 AM
No, you can globally do it like this:
<script type="text/javascript">
window.onload = function() {
var e = document.getElementsByTagName("a"),
eventhandler = function() {
window.status = "inu to neko";
return false;
};
for(var i=0;i<e.length;i++)
e[i].onmouseover = eventhandler;
};
</script>However, the statusbar is an important GUI feature. You shouldn't play with it, and most modern browsers won't even let you by default.

kosi
05-19-2006, 02:52 AM
It worked! Thanks. I appreciate it.

@)~}~~~