PDA

View Full Version : Anylink CSS Menu



trenee71
03-21-2006, 01:34 AM
Script: Anylink CSS menu
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/anylinkcss.htm

Hi,

I am having trouble getting this menu to work properly in IE on PCs. It seems to work on Mac browsers Firefox and Safari well. But something about the way I'm using a CSS wrapper around my content is making it display oddly in IE. The layers are adding height to the area where they are placed. I moved them to another section of the page on the Philosophy.html page and that has reduced some of the extra space. But the drop downs are still not lining up under the links they belong with. That may be due to the way those nav links are not positioning correctly as well. On a Mac they are correctly side by side. On a PC they are overlapping so they stack diagonally across the page like stairs. and the drop downs center in the page instead of under the nav links.:confused:

Any CSS lovers with advice would be greatly appreciated. My client wants to go live for the Equinox and I know most people use IE on a PC.

Demo site (http://www.designmotif.com/evolve/)
Philosophy demo page (http://www.designmotif.com/evolve/philosophy.html)

Thanks so much!
Tiff

ddadmin
03-21-2006, 05:28 AM
I see two problems here. Firstly, is there a reason why you're using "position:fixed" for each drop down menu? They should be "absolute" instead. Secondly, verify that the horizontal menu links themselves work in IE. If not, there are plenty of good ones here: http://css.maxdesign.com.au/listamatic/ Just scroll down.

trenee71
03-21-2006, 05:50 AM
I could only get them to work using fixed. When I did absolute they don't work in Firefox or safari. I'm posting it as absolute now so you can see. And I'll check out that link.

Thanks,
Tiff

trenee71
03-21-2006, 06:26 AM
I changed to a new nav which is working in IE for PC (great CSS site-BTW!). But the DD Anylink CSS menu is still not working correctly (although the absolute issue cleared up with the new nav). The layers are in the purple cell below the nav. The layers are filling up that block in height even though they should be invisible. They are stacking themselves over to the left and not appearing under the nav links they drop from. Any suggestions? Is this my CSS interfering somehow?
See a secondary page where I've got the new nav:
index2 (http://www.designmotif.com/evolve/index2.html)
Thanks so much!
Tiff

trenee71
03-21-2006, 11:32 AM
I think I have fixed now. I made the layers absolute and changed my wrapper.

Thanks for the better CSS resources.

Tiff