PDA

View Full Version : Opaque Menu



ScottMcQ
05-15-2012, 04:26 PM
1) Script Title: Omnislide Menu

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/omnislide/index.htm

3) Describe problem:

I am using this slide in menu on my website:

www.capturesbymcq.com

I would really love to make the menu bar opaque, but have not been able to figure that one out stumbling around in the dark. If anyone can point me in the right direction, I would appreciate it.

vwphillips
05-16-2012, 08:27 AM
#menu1 {
/* Moz */
opacity: .5;
/* IE5-7 */
filter: alpha(opacity=50);
/* IE8 */
-ms-filter:"progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=50)";
}

#menu1 a {color:black;background-color:white;text-decoration:none;text-indent:1ex;}
#menu1 a:active {color:black;text-decoration:none;}
#menu1 a:hover {color:black;background-color:#FFFF99}
#menu1 a:visited {color:black;text-decoration:none;}

ScottMcQ
05-17-2012, 05:35 PM
#menu1 {
/* Moz */
opacity: .5;
/* IE5-7 */
filter: alpha(opacity=50);
/* IE8 */
-ms-filter:"progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=50)";
}

#menu1 a {color:black;background-color:white;text-decoration:none;text-indent:1ex;}
#menu1 a:active {color:black;text-decoration:none;}
#menu1 a:hover {color:black;background-color:#FFFF99}
#menu1 a:visited {color:black;text-decoration:none;}


Thanks Vic... That does make the menu opaque, but not the bar that is visible. I worked around that by linking an image and simply creating my own image in photoshop and saved it as an opaque .png. Then I removed all borders in the menuitems a voila, I have the look I was going for.