PDA

View Full Version : Numeric requests keys are invalid error - Ajax tabs script



Nightmaster
02-21-2012, 07:06 PM
1) Script Title: Ajax Tabs Content Script (v 2.2)

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxtabscontent/

3) Describe problem: Load php pages shows "Numeric request keys are invalid." error.

Hello there.

Can i include php pages in this script?
I tried with url like: index.php?c=7
That is scpecific forums category link that i would like to use. Actually i'm trying to implement this in my smf theme, so i can have separated categories in separated tabs.

Can this be done somehow? Any help would be appreciated.

Regards,
Nightmaster

Nightmaster
02-25-2012, 03:17 PM
Anyone please?

jscheuer1
02-25-2012, 04:11 PM
That's a PHP error. It has something to do with getting information from an array. While doing so, an invalid key is encountered. I cannot be sure without seeing the pages involved though, just how that arises in this situation. Seeing the raw PHP code would probably be required as well.

Your imported PHP will be parsed by the server as PHP when it's requested via AJAX. If at that time it doesn't have all that it needs in the way that it's expecting it, there are bound to be PHP errors and/or other problems.

For instance, relative path includes on it may point to wrong or non-existing folders/pages.

If that happens and it tries to make an array out of the contents of a missing file and then tries to iterate over that array, that might be what's happening. As I say, no way to be sure without delving more deeply into the code involved.

Also, once it's incorporated into the 'top' page (the one with the Ajax Tabs script on it), if it's no longer in its appropriate folder or at least one with the same relative location within the folder hierarchies, any relative HTML links, script and image src attributes, etc. on it will be similarly invalid.

It may be difficult or virtually impossible to figure out the exact problem. Even if we arrive at it, depending upon how much flexibility you have in controlling what the imported PHP page has on it in the way of both HTML and PHP code, there may be no real way to resolve it.

That said:

If you want more help, please include a link to the page on your site that contains the problematic code so we can check it out.

Your best bet may be using the iframe option in Ajax Tabs

Nightmaster
02-28-2012, 06:37 PM
Thanks for your answer.

Here is the link where i have a first part of demo page. I changed just few things, and i now try the link in iframe tab (4th) and it works like you can see:
http://www.samo-opusteno.info/forum/ajaxtabscontent/demo.htm
My forums page:
http://www.samo-opusteno.info/forum/

Link added to 4th tab:
http://www.samo-opusteno.info/forum/index.php?c=7

Can i add that link to some other tab than to iframe one? I would like to use ajax or jquery instead of iframe for displaying content.

Attached demo.html file.