PDA

View Full Version : Ultimate Fade-in slideshow (v2.4) Help Please



mhalpin13
12-19-2011, 01:10 PM
Hello all,

i was wanting a loop image fader for my index page and came across this i set it up as instructed but when previewing it in my browser all i can see is a black box. i can't see where I've gone wrong.

below is in the head section... (all links are correct)


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript" src="fadeslideshow.js">

/***********************************************
* Ultimate Fade In Slideshow v2.0- (c) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more
***********************************************/

</script>


<script type="text/javascript">

var mygallery=new fadeSlideShow({
wrapperid: "fadeshow1", //ID of blank DIV on page to house Slideshow
dimensions: [410, 234], //width/height of gallery in pixels. Should reflect dimensions of largest image
imagearray: [
["main_image.png", "link", "", "des"],
["main_image2.png", "link", "", "des"],
["main_image3.png", "link", "", "des"],
["main_image4.png", "link", "", "des"],
["main_image5.png", "link", "", "des"],
["main_image6.png", "link", "", "des"] //<--no trailing comma after very last image element!
],
displaymode: {type:'auto', pause:2500, cycles:0, wraparound:false},
persist: false, //remember last viewed slide and recall within same session?
fadeduration: 500, //transition duration (milliseconds)
descreveal: "ondemand",
togglerid: ""
})


</script>


then this...(in place in my content section)

<div id="fadeshow1"></div>


thank you for the help


michael

jscheuer1
12-19-2011, 02:54 PM
The code in your post is good. Most likely the images:

main_image.png
main_image2.png
main_image3.png
main_image4.png
main_image5.png
main_image6.png

are not there. According to the code they should be in the same folder as the page.

If you want more help, please post a link to a page on your site that contains the problematic code so we can check it out.

mhalpin13
12-19-2011, 03:01 PM
the web page is not live at the moment... for the images to be linked like this i have them sat along side the index page on the root of the site folders.

i have tried using other images link from my other site rubb.co.uk.

the code looks like this ...


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>

<script type="text/javascript" src="fadeslideshow.js">

/***********************************************
* Ultimate Fade In Slideshow v2.0- (c) Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more
***********************************************/</script>


<script type="text/javascript">

var mygallery=new fadeSlideShow({
wrapperid: "fadeshow1", //ID of blank DIV on page to house Slideshow
dimensions: [410, 234], //width/height of gallery in pixels. Should reflect dimensions of largest image
imagearray: [
["http://www.rubb.co.uk/images/index/right_images_l1.jpg", "http://www.rubb.co.uk", "", "des"],
["http://www.rubb.co.uk/images/index/right_images_l2.jpg", "link", "", "des"],
["http://www.rubb.co.uk/images/index/right_images_l3.jpg", "link", "", "des"],
["http://www.rubb.co.uk/images/index/right_images_r1.jpg", "link", "", "des"],
["http://www.rubb.co.uk/images/index/right_images_r2.jpg", "link", "", "des"],
["http://www.rubb.co.uk/images/index/right_images_r3.jpg", "link", "", "des"] //<--no trailing comma after very last image element!
],
displaymode: {type:'auto', pause:2500, cycles:0, wraparound:false},
persist: false, //remember last viewed slide and recall within same session?
fadeduration: 500, //transition duration (milliseconds)
descreveal: "ondemand",
togglerid: ""
})

</script>

do i not need to change anything in the fadeslideshow.js file ?

jscheuer1
12-19-2011, 03:11 PM
That one works. So the only problem was that the images were missing before. Perhaps they're there but their names are slightly different than what's listed in the code.

mhalpin13
12-19-2011, 03:17 PM
i have managed to get it working in a test folder on its know but when i add it back into the main site folders it doesn't work, will it be conflicting names, i can't seem to pin point the problem

mhalpin13
12-19-2011, 03:29 PM
i have noticed it stops working when i have a folder called "javascript" along side it on the site root folder or any other js file ?

i have uploaded a test file shown it working... http://www.rubbmilitary.com/test/index.htm

but the top 5 nav buttons "11.1m EFASS Hangar" don't have there js attached to roll over but when i add there js files the Fade-in slideshow stops working

jscheuer1
12-19-2011, 03:37 PM
To figure it out, I need to see it. Please make up a demo of the problem and put it on the web somewhere. Post a link to it here.

mhalpin13
12-19-2011, 03:38 PM
To figure it out, I need to see it. Please make up a demo of the problem and put it on the web somewhere. Post a link to it here.

please see above "edited post"

jscheuer1
12-19-2011, 04:32 PM
but the top 5 nav buttons "11.1m EFASS Hangar" don't have there js attached to roll over but when i add there js files the Fade-in slideshow stops working

Well, that's what I would need to see then. Make a demo of that.

But I also see you have a Prototype/Scriptaculous Lightbox script on the page, are you using that? It can conflict with jQuery which is used by the slideshow. There are ways of dealing with that. Right now those Lightbox scripts are missing, so there's no conflict with them at the moment.

mhalpin13
12-19-2011, 04:46 PM
I have a lightbox js attached but it isn't used on that page, the only js file that is used is main.js and the sideshow now so I can delete them and see if that works. If not what can I do 2 make them work together

jscheuer1
12-19-2011, 05:34 PM
If that (removing the Prototype/Scriptaculous Lightbox scripts from the page) doesn't fix it, put up a demo that shows the main.js interfering with the slideshow.

If you mean:

rubbmilitary.com/javascript/main.js

that doesn't appear to conflict with the slideshow.

mhalpin13
12-19-2011, 06:41 PM
Tomorrow at work, I will delete the none needed js from the page and fingers crossed it will work.

ill report back and thank you very much for your help

mhalpin13
12-20-2011, 08:17 AM
hello,

deleting the unwanted .js has seem to fix the problem and its all working now.

http://www.rubbmilitary.com/test/index.htm

thanks again for your help