PDA

View Full Version : Resolved Thumbnailviewer2 in Joomla wpn't work



conquilts
09-10-2011, 11:39 PM
1) Script Title: Thumbnailviewer 2

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/thumbnail2.htm

3) Describe problem:
Hi
I have used this script in the past successfully on our websites. since upgrading version of Joomla I am now having trouble getting this to work?

Everytime I insert html into an article in Joomla it strips out the rev attribute and load position?
quiltaideurope.com is the current site. I am using this script on the home page and also on the finishing kits page. As an experiment I also put the exact script from DD instruction page in here & it still will not pop up on mouseover. Only shows up if you click on the image or text on a separate page.
I have the thumbnailviewer2.js file in the root of this website. quiltaideurope.com/thumbnailviewer2.js

If you view the source code from the live page you can see the html has been stripped to: (there are 12 thumbnails set in a table layout)

<td><a href="/images/stories/blockslg/block1over.gif" rel="enlargeimage"><img src="/images/stories/blockssmall/block1sm.gif" border="0" width="100" height="100" /></a></td>

the code that I insert into the page is actually:

<td><a href="../images/stories/blockslg/block1over.gif" rel="enlargeimage" rev="targetdiv:loadarea,link:http://www.quiltaideurope.com,preload:yes,trigger:mouseover" title="">
<img border="0" src="../images/stories/blockssmall/block1sm.gif" width="100" height="100"></a>
</td>
I also include in the centre of these blocks on the page in a separate cell in the table:
<td colspan="6"><div id="loadarea" style="width: 600px"></div>
</td>
Which when I save in joomla it changes to:
<td colspan="6"</td>

Any clues? Is this something to do with using Joomla?

I have inserted the first part of the thumbnailviewer2 code in the head section of html of the template I am using & that appears when checking source code on the page?

Please help if you are able. I need to get this working again for 3 Quiltaid sites soon to start this project around the world raising funds...
Tracey

conquilts
09-11-2011, 05:25 AM
After working on this for it seems like weeks! I have today finally worked out what is wrong. So in case anyone else is having problems getting the code to 'stick' within a Joomla article the answer is actually very simple.

TURN OFF THE EDITOR!!

It was the tinyMCE editor that was stripping out the code when applying/saving it to an article.
Hope this helps someone else one day!
cheers