PDA

View Full Version : Dynamic Ajax Content



infinitlee
09-10-2011, 09:15 PM
1) Script Title:
Dynamic Ajax Content

2) Script URL (on DD):
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxcontent.htm

3) Describe problem:

It's simply not working. I downloaded the demo and that's not working either. It seems fairly simple but the html isn't showing up in the div when i click on the link.

jscheuer1
09-11-2011, 06:00 AM
This script will not work locally in IE version 7 and later, not in some others (notably at least some versions, including the latest at this typing of Chrome), and perhaps not in some versions of others as well if all of the pages aren't all in the same folder (the default setup in ajaxcars.zip places the external files in a separate folder). If that's a browser and/or folder setup you're testing in, either upload the pages to a server for live testing or test in a different browser.

If it won't work for you live and you want more help:

Please post a link to a page on your site that contains the problematic code so we can check it out.

infinitlee
09-11-2011, 05:00 PM
I see, I jus tested it in Firefox/Safari and it works. All of my HTML files are in the same folder as my index file and it's simply not working in the latest version of Chrome. If I continue to build this site and upload it to my server will it work in Chrome?

jscheuer1
09-11-2011, 05:23 PM
Does the live demo on Dynamic Drive? Of course it does, and yours will too if it works locally in those browsers you just mentioned.

I say that with 99% complete confidence. If you do have a problem in Chrome or any other browser once it is live, just give us a link to the page and we'll figure it out.

infinitlee
09-11-2011, 05:53 PM
Sounds good, I'm sure it will work just fine. Thanks! I will link to my site once it's done regardless =].

jscheuer1
09-11-2011, 10:06 PM
There's no need to post a link to it if it's working, and many people prefer that the DD forum not come up in the search engines when folks Google for their site.

infinitlee
09-12-2011, 04:35 AM
Ok, thanks for everything! i have it working now

infinitlee
09-22-2011, 02:00 AM
one quick question.. i have everything where i need to be and everything is working relatively fine except for one thing.

for each html that i am loading into my div there is a single line of text that always loads outside of the div in the upper right hand corner and then goes to where it's supposed to be after it's completely loaded. when that happens it sometimes leaves specks of the line of text behind.

any way to fix that?

jscheuer1
09-22-2011, 03:54 PM
For that we probably do need that link to the page we were talking about.

What browser or browsers does this happen in? Does it happen on the demo page for the script on Dynamic Drive?

infinitlee
09-22-2011, 10:30 PM
no, i don't notice anything like that in the demo.

the link to my website is

www.infinitleestudios.com

this seems to happen on most browsers and platforms that I've tested on. FF, IE, Chrome, Safari in both OSX and Windows.

jscheuer1
09-23-2011, 04:21 AM
Strange use of relative positioning. And because of the AJAX involved it would be a lot of work to setup a local demo to work with. If the page were redesigned using static positioning it might help. Margin could be used to arrange things.

But I have a hunch on something that might do the trick in this case. If on the imported pages you were to get rid of the extra junk and specify the width and height of the images inline. Like for example on cpba.html if instead of:


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>CPBA</title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css"/>


</head>

<body>

<img id="pageimage" src="images/cpbabig.jpg" />
<p class="tagline">cpba - canadian professional bartenders association</p>

</body>
</html>

If you had just, including the added dimensions (highlighted):


<div>
<img id="pageimage" width="650" height="371" src="images/cpbabig.jpg" />
<p class="tagline">cpba - canadian professional bartenders association</p>
</div>

Do that for all of them. Clear the browser's cache and see. Looks like it fixes it in IE, Firefox I'm not sure.

As I say, if the page were redesigned without the use of relative positioning, that should also work.