PDA

View Full Version : Gfeedfetcher: Image in titlefield



danskkr
06-06-2011, 07:11 AM
1) Script Title: gfeedfetcher

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex18/gajaxrssdisplayer.htm

3) Describe problem: I can display images from an RSS feed in the itemdescription field ok but any thumbnail images placed in the titlefield are not being displayed. Is it possible to get a thjumbnail image placed alongside the title of each feed item?

cheers.

jscheuer1
06-06-2011, 04:56 PM
You could check the Google Feed API:

http://code.google.com/apis/feed/v1/

for more information. But my gut feeling would be - If the feed has a thumbnail in the title it should show up when using this script. In my experience however feeds do not have images in the title field. If it appears as if they do, it's probably in some other field, one that you may or may not be able to pick up using this script. The Google Feed API on the other hand, though it might not, probably has a way. Rewriting the script to utilize that might be beyond the scope of this forum.

Did you have a particular feed in mind?

danskkr
06-07-2011, 02:52 PM
Thanks for the link - very useful , cheers.

I'm using our own feeds - I can mess about with them however I like. This is one one them with the title tag pasted below:

http://www.hildengrange.org.uk/inc/iphone/rss_gallery.asp


<title>'Zoom!'<img class="SSthumb" src="http://www.hildengrange.org.uk/i/photos/gallery/SSthumb/20101126_163_6351.JPG" /></title>

I feel its some really simple fix but all the different types and acronyms just help to complicate the problem for me..

jscheuer1
06-07-2011, 03:57 PM
When I navigate to the feed directly, I see no titles, let alone title images. And, most browsers just show:


Hilden Grange School Image Galleries
Image Galleries from the Hilden Grange School website


Friday, November 26, 2010 10:48 AM
Friday, November 26, 2010 11:49 AM
Thursday, December 16, 2010 8:08 AM
Thursday, February 24, 2011 7:11 AM
Friday, November 26, 2010 10:32 AM

Looking at the source I see:


<item>
<title>'Zoom!'<![CDATA[]]><img class="SSthumb" src="http://www.hildengrange.org.uk/i/photos/gallery/SSthumb/20101126_163_6351.JPG" /></title>

I don't know much about feeds, but that might be part of the problem. Perhaps it's being added automatically somewhere/somehow.

The bottom line for now would seem to be getting the feed right. Once the feed itself displays as intended, then you can worry about using it with a script like the one you're asking about in this thread.

For help on that, you could ask in the Other (http://www.dynamicdrive.com/forums/forumdisplay.php?f=12) forum (we don't have one specifically for feeds). I think you should also be seeking help from docs on creating feeds, and from forums that deal with creating feeds.

danskkr
06-08-2011, 08:09 AM
Nice one - I'll try that.

I did wonder why the feeds are not displayed when you go there directly - I figured it was unrelated as I have no problem getting content for the itemdescription, date etc.

cheers mate.