PDA

View Full Version : Translucent slideshow not working in IE 9



fenix_ds
04-12-2011, 04:26 AM
1) Script Title: Translucent Slideshow

2) Script URL (on DD): http://dynamicdrive.com/dynamicindex14/translucentslide.htm

3) Describe problem: The script is working fine in IE 8, FF4, Chrome 10, Safari for Windows, Opera 11. However, is not working in IE 9.

Here's the page: mujerdedestino.org

Any ideas out there?

ddadmin
04-13-2011, 03:38 AM
It works for me in IE9 actually (your page)...

radujit
07-10-2011, 09:29 AM
I have two scripts:
the first one is nivo slider that is fired using the following code:

<script type="text/javascript">
$(window).load(function()
{
$('#slider').nivoSlider({
effect:'fade', // Specify sets like: 'fold,fade,sliceDown'
animSpeed:500, // Slide transition speed
pauseTime:3000, // How long each slide will show
startSlide:0, // Set starting Slide (0 index)
directionNav:true, // Next & Prev navigation
directionNavHide:true, // Only show on hover
controlNav:true, // 1,2,3... navigation
controlNavThumbs:false, // Use thumbnails for Control Nav
controlNavThumbsFromRel:false, // Use image rel for thumbs
controlNavThumbsSearch: '.jpg', // Replace this with...
controlNavThumbsReplace: '_thumb.jpg', // ...this in thumb Image src
keyboardNav:true, // Use left & right arrows
pauseOnHover:false, // Stop animation while hovering
manualAdvance:false, // Force manual transitions
captionOpacity:0.8, // Universal caption opacity
prevText: 'Prev', // Prev directionNav text
nextText: 'Next' // Next directionNav text
});
}); </script>

The second script is the translucent slider fired as follows:

<script>
var translideshow1=new translideshow({
wrapperid: "myslideshow", //ID of blank DIV on page to house Slideshow
dimensions: [268, 226], //width/height of gallery in pixels. Should reflect dimensions of largest image
imagearray: [
["fxcm_slider/slide_1st_1.png","fxcm_main.asp","_self"], //["image_path", "optional_link", "optional_target"]
["fxcm_slider/slide_1st_2.png","fxcm_main.asp","_self"], //["image_path", "optional_link", "optional_target"]
["fxcm_slider/slide_1st_3.png","fxcm_main.asp","_self"], //["image_path", "optional_link", "optional_target"]
["fxcm_slider/slide_1st_4.png","fxcm_main.asp","_self"] //["image_path", "optional_link", "optional_target"]
],
displaymode: {type:'auto', pause:6000, cycles:500, pauseonmouseover:true},
orientation: "h", //Valid values: "h" or "v"
persist: true, //remember last viewed slide and recall within same session?
slideduration: 600 //transition duration (milliseconds)
});
</script>

Everything works fine if I use the scripts on separate files. The problem is that is I use them on the same page, one of them does not show.
I am clueless.
Any ideeas?

jscheuer1
07-10-2011, 11:37 AM
In the future, please start a new thread for a new question.

There could also be other problems, but it's probably just that the slider puts jQuery into noConflict mode. That much needs to be dealt with anyway. So here in the translucentslideshow.js file, comment out the noConflict line as shown:


/* Translucent slideshow
* Created: Jan 12th, 2011 by DynamicDrive.com. This notice must stay intact for usage
* Author: Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/
* Visit http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
*/

//jQuery.noConflict()

function translideshow(options){
var $=jQuery
this.setting={displaymode:{type:'au . . .

If you want more help - please post a link to your problem page.