PDA

View Full Version : Resolved Simple Controls Gallery v1.3 Not Displaying



wyllomoon
12-08-2010, 09:06 PM
1) Script Title: Simple Controls Gallery v1.3

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/simplegallery.htm

3) Describe problem:

I seem to be having a problem getting the gallery to display on my page. This is not an issue with the comma since it's not showing up in IE or Firefox. It was working a while back and I've probably messed it up somehow since then, but I don't know what I did wrong! Everything looks fine to me and I haven't changed anything in the code or js files.

I have a mouse-over script from Javascript Source on the same page as well. Could there be some sort of conflict?

Website is located here: http://www.chaoticexotics.ca/

The gallery should be coming up right below the buttons. Here's my code:



</script>

<script type="text/javascript">

var mygallery=new simpleGallery({
wrapperid: "simplegallery1", //ID of main gallery container,
dimensions: [800, 350], //width/height of gallery in pixels. Should reflect dimensions of the images exactly
imagearray: [
["http://www.chaoticexotics.ca/images/frame1.jpg", "", "", ""],
["http://www.chaoticexotics.ca/images/frame2.jpg", "", "", ""],
["http://www.chaoticexotics.ca/images/frame3.jpg", "", "", ""],
["http://www.chaoticexotics.ca/images/frame4.jpg", "", "", ""],
["http://www.chaoticexotics.ca/images/frame5.jpg", "", "", ""],
["http://www.chaoticexotics.ca/images/frame6.jpg", "", "", ""],
["http://www.chaoticexotics.ca/images/frame7.jpg", "", "", ""]
],
autoplay: [true, 2500, 2], //[auto_play_boolean, delay_btw_slide_millisec, cycles_before_stopping_int]
persist: false, //remember last viewed slide and recall within same session?
fadeduration: 500, //transition duration (milliseconds)
oninit:function(){ //event that fires when gallery has initialized/ ready to run
//Keyword "this": references current gallery instance (ie: try this.navigate("play/pause"))
},
onslide:function(curslide, i){ //event that fires after each slide is shown
//Keyword "this": references current gallery instance
//curslide: returns DOM reference to current slide's DIV (ie: try alert(curslide.innerHTML)
//i: integer reflecting current image within collection being shown (0=1st image, 1=2nd etc)
}
})

</script>

Any help with this would be greatly appreciated. I may just be missing something simple, but I can't figure it out!

Nile
12-09-2010, 01:07 AM
In your jquery file, replace the top part with:


/* JavaScript Document
* jQuery 1.2.6 - New Wave Javascript
*
* Copyright (c) 2008 John Resig (jquery.com)
* Dual licensed under the MIT (MIT-LICENSE.txt)
* and GPL (GPL-LICENSE.txt) licenses.
*
* $Date: 2008-05-24 14:22:17 -0400 (Sat, 24 May 2008) $
* $Rev: 5685 $
*/

ddadmin
12-10-2010, 12:11 AM
Or simply replace the line:


<script type="text/javascript" src="jquery-1.2.6.pack.js"></script>

in the HEAD section of your page with:


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.min.js"></script>

wyllomoon
12-15-2010, 04:13 AM
I apologise for the really late reply. I thought I would get e-mail notifications and I didn't so I had no idea anyone had replied! Thank you both for taking the time to offer advice.

Unfortunately, I've tried both of these suggestions (not combined, but one at a time) and it's still not showing up.:(

jscheuer1
12-15-2010, 07:17 AM
There could be other problems. But both the jquery-1.2.6.pack.js and the simplegallery.js files are corrupt. Go back to the demo page and get fresh copies of each and use those.

wyllomoon
12-15-2010, 12:45 PM
Well, that worked! I can't say that I understand it because I'm still an amateur at best and I downloaded the files from DD again just last week, but this time the gallery is up and running again!

Thank you so much for your help!:D