PDA

View Full Version : Problem with AnyLink JS Drop Down Menu v2.2



tiabasil
08-13-2010, 10:28 AM
1) Script Title: AnyLink JS Drop Down Menu v2.2

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/dropmenuindex.htm

3) Describe problem: I am working on a site (http://www.mediasynthesis.com/exp/index.html) where I want to use this script to display two different drop downs. I can get the first one to display when you roll over the text link (Design), but can't get the second one to display (Marketing). I thought I had everything set up correctly, but apparently not.

I am sure I am missing something small, but I just don't see it. Could someone please help me see what I am not?

Thanks in advance!

vwphillips
08-13-2010, 12:23 PM
with

anylinkmenu.init("nav")

every link with a class name of 'nav' must have a rel attribute specifying the variable defining the menu content

tiabasil
08-13-2010, 12:55 PM
thanks for the reply.

patients please - i am not a programmer........

if i designate only the links tagged with a rel attribute with a class name other than 'nav' (say, navlinks), and change anylinkmenu.init("nav") to anylinkmenu.init("navlinks"), it would work the way i want it to?

tiabasil
08-13-2010, 12:59 PM
did it & it works!

THANK YOU! you have saved my sanity.

have a great weekend!

tiabasil
08-13-2010, 02:25 PM
ok - i was a bit premature in my celebration that this was working the way it should.

the home page works great, but a sample subsequent page does not function the way it should:
http://www.mediasynthesis.com/exp/graphic-design.html
the sub page links show as bullets at the bottom of the page, instead of being hidden & appearing as they would when you click 'navigation' & work from there. basically, the navigation should be a smaller version of the home page

i have poked it at & poked at it. again, i am missing something small.

your help is most appreciated.

vwphillips
08-13-2010, 03:06 PM
you have not got the style sheet for the menus


.selectedanchor{ /*CSS class that gets added to the currently selected anchor link (assuming it's a text link)*/
background: yellow;
}

/* ######### Default class for drop down menus ######### */

.anylinkmenu{
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
visibility: hidden;
border: 1px solid black;
border-bottom-width: 0;
font: normal 12px Verdana;
line-height: 18px;
z-index: 100; /* zIndex should be greater than that of shadow's below */
background: lightyellow;
width: 200px; /* default width for menu */
}

.anylinkmenu ul{
margin: 0;
padding: 0;
list-style-type: none;
}

.anylinkmenu ul li a{
width: 100%;
display: block;
text-indent: 3px;
border-bottom: 1px solid black;
padding: 2px 0;
text-decoration: none;
font-weight: bold;
text-indent: 5px;
}

.anylinkmenu a:hover{ /*hover background color*/
background: black;
color: white;
}

/* ######### Alternate multi-column class for drop down menus ######### */


.anylinkmenucols{
position: absolute;
width: 350px;
left: 0;
top: 0;
visibility: hidden;
border: 1px solid black;
padding: 10px;
font: normal 12px Verdana;
z-index: 100; /*zIndex should be greater than that of shadow's below*/
background: #E9E9E9;
}

.anylinkmenucols li{
padding-bottom: 3px;
}

.anylinkmenucols .column{
float: left;
padding: 3px 8px;
margin-right: 5px;
background: #E0E0E0;
}

.anylinkmenucols .column ul{
margin: 0;
padding: 0;
list-style-type: none;
}



/* ######### class for shadow DIV ######### */


.anylinkshadow{ /*CSS for shadow. Keep this as is */
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
z-index: 99; /*zIndex for shadow*/
background: black;
visibility: hidden;
}

but it still does not work

the links are on an animated panel which may be the problem, I will try and have a look later

yes the zoom script is the problem

add


<script type="text/javascript">
//anylinkmenu.init("menu_anchors_class") //Pass in the CSS class of anchor links (that contain a sub menu)
anylinkmenu.trueinit("NavLinks")

</script>


just before the </body> tag

more needs to be done,

you may need an expert on the fancy zoom script

tiabasil
08-13-2010, 03:13 PM
vic

thanks for looking.
i added the missing css for the menus.

the navigation pops up, looks correct, but the drop downs do not display.

i will keep looking & appreciate your sharp eyes.

vwphillips
08-13-2010, 03:58 PM
you WILL need an expert on the fancy zoom script

tiabasil
08-13-2010, 04:08 PM
ok - do you have a favorite or a recommendation for a replacement for fancyzoom? it is serviceable, but it only doesn't do everything i want it to.

thanks!

vwphillips
08-14-2010, 09:21 AM
see attachment

tiabasil
08-16-2010, 11:01 AM
just checked this thread this morning.

this looks like an excellent option! i will nose this around a bit let you know how i make out.

thank you so much for your help!

tiabasil
08-16-2010, 01:12 PM
success!
http://www.mediasynthesis.com/exp/graphic-design.html

thanks for your help!