PDA

View Full Version : AnyLink JS Drop Down Menu-menu not staying visible



sqshymnky
04-14-2010, 01:41 AM
1) Script Title: AnyLink JS Drop Down Menu v2.2

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/dropmenuindex.htm

3) Describe problem: I am using the 3rd option in which the submenu shows up in columns (anylinkmenu3).
The menu seems to be working completely fine, EXCEPT:
Once you rollover the link that opens the submenu, and move the mouse to the box that contains the columns of submenu items, the nav link "unhighlights" and therefore the submenu box disappears. It's acting like those practical joke tests from long ago where you can never click anything because it disappears before you are able to.

I have reverted back to all the original code, readded my submenu items and still no success.

Does anybody have any idea what the problem maybe?
Thanks!

ddadmin
04-14-2010, 09:00 AM
Please post a link to the page on your site that contains the problematic script so we can check it out.

knecelis
04-14-2010, 07:38 PM
I am having the same problem - so I will post my page also:

http://www.weilercorp.com/solutions/index.htm

Thank you in advance!

ddadmin
04-14-2010, 08:34 PM
Knecelis, in your case, the menus actually seem to be working for me ("About Us" and "Product Selection"). Non are multi column drop downs however.

knecelis
04-15-2010, 03:25 PM
They look like they work initially, but if I select one of the drop down items and then go back to the menu to select another item it doesn't stay dropped down.

knecelis
04-16-2010, 12:43 PM
Any idea why this is happening??

ddadmin
04-16-2010, 08:55 PM
Kencelis:
As far as I can tell the problem has nothing to do with clicking through to another page, but simply, that on some of your pages, the menu is installed incorrectly. Take for example this problem page: http://www.weilercorp.com/solutions/dwheels.htm You've specified an anchor link to a drop down here:


<a href="http://www.weilercorp.com/solutions/literature.htm" class="menuanchorclass" rel="literature[mouseover]">Literature</a>

However, inside menucontents.js, you haven't defined a "literature" variable that in turn defines the drop down menu in question.

knecelis
04-19-2010, 02:02 PM
The "Literature" and "Home" links do not require a drop down - only the other 2 menu items. Maybe I'm misunderstanding what you are trying to explain to me..

ddadmin
04-19-2010, 11:26 PM
That's the issue though- the "Literature" link on your page is defined as if it should have a drop down menu, due to the use of the rel attribute inside it:


<a href="http://www.weilercorp.com/solutions/literature.htm" class="menuanchorclass" rel="literature[mouseover]">Literature</a>

You need to remove this attribute from the "Literature" link on each relevant so the script no longer goes searching for the corresponding drop down menu for that anchor link, resulting in a JS error.

knecelis
04-20-2010, 12:44 PM
Got it!! That worked like a charm. Thank you Thank you Thank you THANK YOU!!