PDA

View Full Version : Fade-in Slidesow Offline fine - Online nothing?



peanutville
02-23-2010, 09:52 PM
1) Script Title: Fade-in Slidesow 2.1

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/fadeinslideshow.htm

3) Describe problem: Installed on one web site - PERFECT after a few tweaks, then on a second site everything is fine offline working locally with http image links, but does not load at all when uploaded online? I'm obviously overlooking something here.....

Running quite a few other DD scripts on the page, but I guess if everything is fine offline - then it should be fine online?

Using crawler, html tooltip, sinescroll and jquery1.2.2

Thanx ;-)

ddadmin
02-24-2010, 12:24 AM
Please post a link to the page on your site that contains the problematic script so we can check it out.

peanutville
02-24-2010, 07:08 PM
It will be a bit strange - Ive just uploaded it for testing purposes at the moment

http://www.theenchantedforest.co.za/customerReviews.html

ddadmin
02-25-2010, 10:40 AM
Not quite sure what it is, but running your page in FF3.6 almost stalls the browser. Can you remove all scripts on that page except the Slideshow to make it easier for me to pinpoint the issue?

jscheuer1
02-25-2010, 11:37 AM
You have two versions of jQuery associated with the page, pick one. I'd suggest (unless it causes problems with another script(s)) keeping:


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js"></script>


perhaps even upgrading it to:


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>


and getting rid of:


<script type="text/javascript" src="javascript/jquery-1.2.2.pack.js"></script>

Also:

http://www.theenchantedforest.co.za/javascript/fadeslideshow.js

pointed to by this in your source code:


<script type="text/javascript" src="javascript/fadeslideshow.js">

/***********************************************
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more
***********************************************/

</script>

is a 404 not found. The script will never work if it isn't associated with the page.

There could also be other problems.

peanutville
02-25-2010, 02:16 PM
Not quite sure what it is, but running your page in FF3.6 almost stalls the browser. Can you remove all scripts on that page except the Slideshow to make it easier for me to pinpoint the issue?

Also running FF3.6 and seemed ok, but since removing the htmltooltip it seems the scripts are running smoother. Have removed all scripts on the link below except fade in slide show.

Please check again....

http://www.theenchantedforest.co.za/indexcc.html

Thanx

peanutville
02-25-2010, 02:22 PM
You have two versions of jQuery associated with the page, pick one. I'd suggest (unless it causes problems with another script(s)) keeping:


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js"></script>


perhaps even upgrading it to:


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
Have changed to 1.4

and getting rid of:


<script type="text/javascript" src="javascript/jquery-1.2.2.pack.js"></script> Removed
Also:

http://www.theenchantedforest.co.za/javascript/fadeslideshow.js

pointed to by this in your source code:


<script type="text/javascript" src="javascript/fadeslideshow.js">

/***********************************************
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for this script and 100s more
***********************************************/

</script>

is a 404 not found. The script will never work if it isn't associated with the page. Corrected

There could also be other problems.

Yep, still is ;-/ Have removed the htmltooltip as it stopped working, but not really an issue.

Thanx for the assistance - I will keep trying to resolve

peanutville
02-27-2010, 07:38 PM
Working finally... just triple checked everything - made sure all png images were exactly the same size (one image was 1pixel smaller?) In the .js file I originally listed 3 of my 4 images in random order, amended to alphabetical 1,2,3 .... all working now - Happy Larry

jscheuer1
02-27-2010, 09:28 PM
The htmltooltip thing uses the older @rel= syntax of jQuery 1.2.x. It could probably be made compatible with jQuery 1.4.x by changing the references in the main htmltooltip script and/or its activating/configuration code that use the @rel= syntax to the current rel= syntax. Some other minor changes may be required as well to either the main script and/or its implementation.