PDA

View Full Version : Resolved ddlevels menu looks terrible (unusable) on IE



blokecom
02-17-2010, 12:21 AM
1) Script Title: DDLevelsMenu

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/ddlevelsmenu/index.htm

3) Describe problem:

here is the straight code (all from your site, nothing fancy)
anway .. move mouse over "DHTML" tab .. there are spaces, on right, borders don't line up and some space problems under each menu...

thanks,

Cameron
FlamingText.com


<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-base.css" />
<HTML><HEAD>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-topbar.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ddlevelsfiles/ddlevelsmenu-sidebar.css" />

<script type="text/javascript" src="ddlevelsfiles/ddlevelsmenu.js">

/***********************************************
* All Levels Navigational Menu- (c) Dynamic Drive DHTML code library (http://www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
***********************************************/

</script>
</HEAD>
<BODY>

<div id="ddtopmenubar" class="indentmenu">
<ul>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com">Home</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/new.htm" rel="ddsubmenu1">DHTML</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/style/" rel="ddsubmenu2">CSS</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/forums/">Forums</a></li>
<li><a href="http://tools.dynamicdrive.com/" rel="ddsubmenu3">Web Tools</a></li>
</ul>
</div>

<script type="text/javascript">
ddlevelsmenu.setup("ddtopmenubar", "topbar") //ddlevelsmenu.setup("mainmenuid", "topbar")
</script>

<!--HTML for the Drop Down Menus associated with Top Menu Bar-->
<!--They should be inserted OUTSIDE any element other than the BODY tag itself-->
<!--A good location would be the end of the page (right above "</BODY>")-->

<!--Top Drop Down Menu 1 HTML-->


<ul id="ddsubmenu1" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="#">Item 1a</a></li>
<li><a href="#">Item 2a</a></li>
<li><a href="#">Item Folder 3a</a>
<ul>
<li><a href="#">Sub Item 3.1a</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 3.2a</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 3.3a</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 3.4a</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="#">Item 4a</a></li>
<li><a href="#">Item Folder 5a</a>
<ul>
<li><a href="#">Sub Item 5.1a</a></li>
<li><a href="#">Item Folder 5.2a</a>
<ul>
<li><a href="#">Sub Item 5.2.1a</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 5.2.2a</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 5.2.3a</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 5.2.4a</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</li>
<li><a href="#">Item 6a</a></li>
</ul>


<!--Top Drop Down Menu 2 HTML-->

<ul id="ddsubmenu2" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="#">Item 1b</a></li>
<li><a href="#">Item 2b</a></li>
<li><a href="#">Item Folder 3b</a>
<ul>
<li><a href="#">Sub Item 3.1b</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 3.2b</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 3.3b</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 3.4b</a></li>
</ul>
</li>
<li><a href="#">Item 4b</a></li>
<li><a href="#">Item Folder 5b</a>
<ul>
<li><a href="#">Sub Item 5.1b</a></li>
<li><a href="#">Item Folder 5.2b</a>
<ul>
<li><a href="#">Sub Item 5.2.1b</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 5.2.2b</a></li>
<li><a href="#">Sub Item 5.2.3b</a></li>
</ul>
</li>
</ul>
</li>
<li><a href="#">Item 6b</a></li>
</ul>

<!--Top Drop Down Menu 3 HTML-->

<ul id="ddsubmenu3" class="ddsubmenustyle">
<li><a href="http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/">Image Optimizer</a></li>
<li><a href="http://tools.dynamicdrive.com/favicon/">FavIcon Generator</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/emailriddler/">Email Riddler</a></li>
<li><a href="http://tools.dynamicdrive.com/password/">htaccess Password</a></li>
<li><a href="http://tools.dynamicdrive.com/userban/">htaccess Banning</a></li>
</ul>

</BODY></HTML>

blokecom
02-17-2010, 12:21 AM
sorry, let me add, that I'm on windows7 , so I assume it's IE8.

thanks,

Cameron

blokecom
02-17-2010, 01:23 AM
okay .. the problem is that you need this before the HEAD of your document:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

thanks,

Cameron

jscheuer1
02-17-2010, 09:21 AM
It's to be assumed that you would have a valid URL DOCTYPE for your page. Moving from Bug Reports to Help section.