PDA

View Full Version : Chained Select Menu with a Search Box



chinchilla2
10-27-2004, 01:31 AM
This has finally gotten to me so I'm hoping someone here can help.

On the DD version of the Chained Select Menu (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/chainedmenu/index.htm) I've incorporated another script I call Drop List Search (it's an external script). The blending of the two work fantastic, for the first selection menu. It's not allowing the remaining chained menus to perform as they are supposed to. Somehow, it's skipping them completely and not allowing them to populate as they should.

A working example can be found at http://www.harlowgraphics.com/search/working.html

For those that would like to see all the scripts associated with this as well as the working.html file please head here...

working.zip (http://www.harlowgraphics.com/search/working.zip)

I've been working on this for about 48 hrs now and no luck on getting the remaining chains to populate. Would someone please take a look and see what is wrong where?

Thanks in advance

ddadmin
10-27-2004, 04:43 AM
This is rather difficult to debug, since the Drop List Search script is hard to comprehend logic wise. However, from the surface, the problem seems to be due to the fact that DLS deletes then repopulates the first selection box after pressing a key, changing the structure of the Chained Menu- which is critical to the script working- in the process. One approach if you don't mind settling seems to be to get DLS to simply select the matched selection item when a key is pressed instead of deleting the rest that don't match. This only works assuming DLS only returns the first matched item instead of all matched items...

chinchilla2
10-28-2004, 02:35 AM
Thanks for the suggestion, I'll give that a whirl and see if that will produce something at least close to what I would have happen.