PDA

View Full Version : Jim's DHTML Menu V5.7



MEANXE
08-31-2005, 09:04 AM
Script: DD Tab Menu
http://www.dynamicdrive.com/dynamic...mmenu/index.htm

Hi, I was just wondering if anyone knows why, when someone clicks on my menu it disappears and shows a white background link >> http://www.myefl.org/index1.html also on another link there is no menu http://www.myefl.org/best&fairest/division1.htm :(

I've changed this variable to
//---- Set this variable only! ----
var buildDir = "http://www.myefl.org/includes/";

Have I got this section right in config3.js ?

menus[0] = new menu(20, "horizontal", 260, 20, 0, -2, "img:images/background1.jpg", "img:images/background2.jpg", "Arial,Helvetica", 7, "bold",
"bold", "white", "white", 0, "white", 2, "rollover:images/tri-down1.gif:images/tri-down2.gif", false, false, true, false, 0, true, 4, 4, "gray");
menus[0].addItem("http://www.myefl.org/index.html", "", 100, "center", "Home", 0);
menus[0].addItem("#", "", 100, "center", "Match Scores", 1);
menus[0].addItem("#", "", 100, "center", "Premiers", 2);
menus[0].addItem("#", "", 100, "center", "Runners Up", 4);
menus[0].addItem("#", "", 100, "center", "Spoons", 5);
menus[0].addItem("#", "", 100, "center", "Best & Fairest", 6);
menus[0].addItem("#", "", 100, "center", "Fun Stuff", 7);
menus[0].floatMenu(1280, 1024, 10, 0);

Also does anything need to be changed in the htm page it self as in this part

<html>

<head>

<title>Test Page</title>

<script type="text/javascript" src="includes/browser.js">

/***********************************************
* Jim's DHTML Menu v5.7- Jim Salyer (jsalyer@REMOVETHISmchsi.com)
* Visit Dynamic Drive: http://www.dynamicdrive.com for script and instructions
* This notice must stay intact for use
***********************************************/
</script>

<script type="text/javascript" src="config3.js"></script>


Thanks :D
Marc

Twey
08-31-2005, 10:21 AM
http://www.myefl.org/woodenspoons/images/background2.jpg
You haven't put some images where they should be.
You probably meant to reference http://www.myefl.org/images/background2.jpg .

MEANXE
08-31-2005, 10:35 AM
I'm a little confused, with the images & includes folder, do i a copy copy each folder to that directory ?

Cause I changed

menus[0] = new menu(20, "horizontal", 260, 20, 0, -2, "img:images/background1.jpg", "img:images/background2.jpg", "Arial,Helvetica", 7, "bold",
"bold", "white", "white", 0, "white", 2, "rollover:images/tri-down1.gif:images/tri-down2.gif", false, false, true, false, 0, true, 4, 4, "gray");

to this

menus[0] = new menu(20, "horizontal", 260, 20, 0, -2, "http://www.myefl.org/images/background1.jpg", "http://www.myefl.org/images/background2.jpg", "Arial,Helvetica", 7, "bold",
"bold", "white", "white", 0, "white", 2, "rollover:images/tri-down1.gif:images/tri-down2.gif", false, false, true, false, 0, true, 4, 4, "gray");

But nothing changed

MEANXE
08-31-2005, 11:48 AM
I've manage to get the menu to appear on http://www.myefl.org/best&fairest/division1.htm
But once u scroll the mouse over it it still disappears

Any ideas anyone plz

Thanks
Marc

MEANXE
08-31-2005, 11:55 AM
hmmm interesting, i just checked it on my other puter, yet it works fine on that one lol, yet this one it dont

Can someone go here >>> http://www.myefl.org/index1.html and here >>> http://www.myefl.org/best&fairest/division1.htm and tell me if the menu works properly

Thanks :D
Marc

MEANXE
09-01-2005, 06:38 AM
Anyone please ? :D

elogicmedia
09-01-2005, 07:00 AM
I had a look at both and they seem the same to me, both seem to be missing the rollover background image

elogicmedia
09-01-2005, 07:01 AM
NO wait, it comes up after a while, maybe the file size is a little big and it takes a while to load???

MEANXE
09-01-2005, 07:15 AM
http://www.myefl.org/index1.html is 33.32KB http://www.myefl.org/best&fairest/division1.htm is 178.87KB

I Have other pages that are bigger than that. So I hope that isnt the problem lol

Twey
09-01-2005, 09:03 AM
It should work now. It was due to there not being an image in woodenspoons/ that the page attempted to use for the menu background. You've changed this, I see.

P.S. I see WordArt. The WordArt has found me! Arrrgh!

MEANXE
09-01-2005, 09:22 AM
yep twey thats right, what I did was copy the images folder into all of my directories, that was teh only way I could get it to load properly. :)

Twey
09-01-2005, 09:47 AM
No, you just needed to put the images in woodenspoons/ or change the path specified in the script.

I don't like WordArt. >.<

MEANXE
09-01-2005, 11:20 AM
grrrrrrr this is getting so frustrating, I removed the folder and just added the images u said, still nothing happened.

Next in this page http://www.myefl.org/woodenspoons/seniors.htm i changed this

<title>MY EFL Wooden Spoons (Seniors)</title>

<script type="text/javascript" src="../includes/browser.js">

/***********************************************
* Jim's DHTML Menu v5.7- Jim Salyer (jsalyer@REMOVETHISmchsi.com)
* Visit Dynamic Drive: http://www.dynamicdrive.com for script and instructions
* This notice must stay intact for use
***********************************************/
</script>

<script type="text/javascript" src="../config3.js"></script>

To this

<title>MY EFL Wooden Spoons (Seniors)</title>

<script type="text/javascript" src="http://www.myefl.org/includes/browser.js">

/***********************************************
* Jim's DHTML Menu v5.7- Jim Salyer (jsalyer@REMOVETHISmchsi.com)
* Visit Dynamic Drive: http://www.dynamicdrive.com for script and instructions
* This notice must stay intact for use
***********************************************/
</script>

<script type="text/javascript" src="http://www.myefl.org/config3.js"></script>

is that right ?

Now all i have is a blank white menu, so I assumed i would have to change the config3.js part

menus[0] = new menu(20, "horizontal", 260, 20, 0, -2, "img:images/background1.jpg", "img:images/background2.jpg", "Arial,Helvetica", 7, "bold",
"bold", "white", "white", 0, "white", 2, "rollover:images/tri-down1.gif:images/tri-down2.gif", false, false, true, false, 0, true, 4, 4, "gray");


Everytime I changed it it doesnt work still i tried changing the img:images/background1.jpg to http://www.myefl.org/images/background1.jpg and the same for the other background.......... am i ment to change the roll over part too ?? i tried doing it but then i was left with nothing

Thanks
Marc

Twey
09-01-2005, 11:31 AM
http://www.myefl.org/woodenspoons/images/tri-down2.gif
http://www.myefl.org/woodenspoons/images/background1.jpg

Neither of these exist. They both should.

MEANXE
09-01-2005, 11:41 AM
I thought u said not to put the images folder in all the sub folders i have (as I have several copies of images in every folder i have.

Ok I put the images folder back in woodenspoons.

Is the other info i put up in the .js files etc etc right

Sorry to be a pain

Twey
09-01-2005, 12:09 PM
You don't need to put them in all the subfolders - just in the places pointed to by the script.

MEANXE
09-01-2005, 12:23 PM
ok cool thanx

{
menus[0] = new menu(20, "horizontal", 260, 20, 0, -2, "http://www.myefl.org/images/background1.jpg", "http://www.myefl.org/images/background2.jpg", "Arial,Helvetica", 7, "bold",
"bold", "white", "white", 0, "white", 2, "rollover:images/tri-down1.gif:images/tri-down2.gif", false, false, true, false, 0, true, 4, 4, "gray");
menus[0].addItem("http://www.myefl.org/index.html", "", 100, "center", "Home", 0);

so everything should work if set out like that above ?

I thought i had it like that last week but nothing worked, but will retry :)