PDA

View Full Version : Script problem in Firefox



Goran
08-08-2005, 07:45 PM
Straight to the point... These is the script I'm useing in index_body of my forum (phpBB):


<table width="50%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline" height="100" align="Left" valign="center">
<tr>
<td class="catHead" height="79"><a name="login"></a><span class="cattitle">{MARQUEE_TOPIC}</span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" valign="top"><span class="gen">
<marquee id="recent_topics" behavior="scroll" direction="up" height="100" scrolldelay="100" scrollamount="2">
<table cellpadding="4" cellSpacing="1" width="100%">
<!-- BEGIN marqueerow -->
<tr valign="top">
<td class="row2" vAlign="center" align="middle" width="20">
<img src="{marqueerow.FOLD_URL}">
</td>
<td class="row2" width="352">
<span class="forumlink"><a href="{marqueerow.TOPIC_URL}" onMouseOver="document.all.recent_topics.stop()" onMouseOut="document.all.recent_topics.start()">{marqueerow.TOPIC_TITLE}</a></span>
<span class="gensmall"><br></span>
</td>
<td class="row2" vAlign="center" align="middle" width="78">
<span class="gensmall"><a href="{marqueerow.USER_PROF}" onMouseOver="document.all.recent_topics.stop()" onMouseOut="document.all.recent_topics.start()">{marqueerow.USERNAME}</a></span>
</td>
<td class="row2" vAlign="center" noWrap align="middle" width="100">
<span class="gensmall">{marqueerow.POST_DATE}</span>
</td>
</tr>
<!-- END marqueerow -->
</table></marquee>
</td>
</tr>
</table>
<table width="50%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="3" bgcolor="#FFFF00" id="table1">
<tr>
<td width="220" bgcolor="#000000" valign="top">
<p align="center">
<img src="http://img266.echo.cx/img266/3377/title1on.jpg" alt="Top News Story" width="145" height="132" border="0"></td>
<td width="310" bgcolor="#3E434A" class="bodyTxt" valign="top">
<marquee id="recent_topics" behavior="scroll" direction="up" height="130" scrolldelay="100" scrollamount="1">
<table cellpadding="4" cellSpacing="1" width="100%">
<!-- BEGIN marqueerow -->
<font color="#FFFFFF">
<br>
The 2.4 version of America's Army has been released. March
over to the Downloads section to start the latest missions!
</font>
<br><br>
<a href="http://www.americasarmy.com/intel/fullstory.php?i=1364" class="links">Klick here for full
story</a><br>
__________________________<br>
<font color="#FFFFFF">
<br>

Authentication Maintenance</p>
AA team is performing an unscheduled maintenance today (Wed, 8 JUN) with the Authentication systems and will be restoring services as soon as possible.

</font>
<br><br>
<a href="http://www.americasarmy.com/support/status.php" class="links">Klick here to check Network Status
</a><br>
__________________________<br>

<!-- END marqueerow -->
</marquee>
</td>
</tr>
</table>

It all works great in IE but when I open the page in Firefox the script works fine, but everything after the that isn't displayed (Categories and Forums). If you don't understand what I'm talking try opening Forum (http://hpd.bizhat.com/phpBB2) in IE and in Firefox. The problems started after adding 2nd "marquee" (line 35) so I must have messed something up after that line. Any ideas?

Twey
08-09-2005, 09:50 AM
Marquees are bad. Does it work if you take out the marquees?
If so, try one of the many content scrollers available on this site instead.

Goran
08-09-2005, 12:42 PM
It works if I cut out these part (2nd marquee):


<table width="50%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="3" bgcolor="#FFFF00" id="table1">
<tr>
<td width="220" bgcolor="#000000" valign="top">
<p align="center">
<img src="http://img266.echo.cx/img266/3377/title1on.jpg" alt="Top News Story" width="145" height="132" border="0"></td>
<td width="310" bgcolor="#3E434A" class="bodyTxt" valign="top">
<marquee id="recent_topics" behavior="scroll" direction="up" height="130" scrolldelay="100" scrollamount="1">
<table cellpadding="4" cellSpacing="1" width="100%">
<!-- BEGIN marqueerow -->
<font color="#FFFFFF">
<br>
The 2.4 version of America's Army has been released. March
over to the Downloads section to start the latest missions!
</font>
<br><br>
<a href="http://www.americasarmy.com/intel/fullstory.php?i=1364" class="links">Klick here for full
story</a><br>
__________________________<br>
<font color="#FFFFFF">
<br>

Authentication Maintenance</p>
AA team is performing an unscheduled maintenance today (Wed, 8 JUN) with the Authentication systems and will be restoring services as soon as possible.

</font>
<br><br>
<a href="http://www.americasarmy.com/support/status.php" class="links">Klick here to check Network Status
</a><br>
__________________________<br>

<!-- END marqueerow -->
</marquee>
</td>
</tr>
</table>

So something must be wrong in here, and I think problem isn't in marquees. About scrollers... I like to do my one code if possible, that way I can do exacly what I want. Not that scrollers on these site are bad or something, but.. you know.. :o

EDIT/

It works I remove marquee in 2nd part (it looks wierd though)... I can't see why first part works and 2nd dosent.

EDIT2/

Lmao, you know what happens, Forum is included in marquee, it dosen't scroll it but it is there, you can see it if you highlight txt and move the cursor down, why is it happening in Firefox and isn't in IE?

Twey
08-09-2005, 01:57 PM
I have a sneaking suspicion that you might have overlapped some tags. Run the page through a validator (validator.w3.org), fix the problems, and see if it works then.

As for the scripts... yeah, I know, I feel the same. :) However, using a <marquee> tag is much worse than using someone else's code.

Goran
08-10-2005, 07:00 PM
Nope, that didn't help... But tnx for the validator link!

Any other ideas?

Twey
08-10-2005, 07:55 PM
You haven't validated that. There are 145 errors left.
Having a look at the rendered source reveals that Firefox is putting the end tag aaaaall the way down here:

Powered by phpBB line, with phpBB linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our forums may be affected. The phpBB Group : 2002 // --> Powered by

<a href="http://www.phpbb.com/" target="_phpbb" class="copyright"> phpBB </a>

� 2001, 2005 phpBB Group <br> </span>

</div>


</marquee>
</td>
... which strengthens my original suspicions that you've put </marquee> somewhere you shouldn't have done.