PDA

View Full Version : site address icon



rvrg
10-17-2004, 09:30 PM
Can anyone tell me how to add an image to my website so that it will show beside the http://www.address? I see that there is one on the DD site.I think that this is a neat feature, especially if someone bookmarks the site, as it appears on their bookmarks list. Thanks for any help!

jbirdsall
10-18-2004, 02:32 PM
It is called a favicon. You can create one using this link. http://www.dynamicdrive.com/favicon/

rvrg
10-18-2004, 03:49 PM
THANKS! I have made the favicon & put on my site -- so far it is only showing up on Navigator, not Explorer or Safari browser. It is a neat little touch to website.
http://www.rvrg.com
Thanks again!

cr3ative
10-18-2004, 03:58 PM
Internet Explorer has a tendency to ignore favicons. No real idea why, but they seem to appear after a long period of browsing.

cr3ative

jbirdsall
10-20-2004, 10:53 AM
If you open your web page and take your address on the top of the window and pull it into the address bar 2 or 3 times in ie the favicon will show up.

rvrg
11-06-2004, 07:40 PM
I tried the dragging, but it didnít seem to help. My icon shows up in Netscape (but not on the index page for some reason it does if I go back to the index page from another page in my site) but still does not show in Explorer or Safari. I am using Dreamweaver MX. I have tried adding a favicon to another site & it is the same story. I wonder if there might be a conflict with some of the other scripts on my pages?
Anyone interested in taking a look http://www.rvrg.com

Gabber
11-07-2004, 10:52 AM
I have the same problem. my favicon does not show up...ever! I mean..well... rarely!
I have used 2 methods... assigning an icon to a page and using favicon.
both don't work often in IE. :\
what can I do? which one of the 2 above methods is the best?
greetz

cr3ative
11-07-2004, 11:54 AM
The best method I found was to uninstall IE and put FireFox as my default browser.
I've never looked back...

- no adverts on webpages with Adblock Extension
- tabbed browsing

and NO favicon problems!

cr3ative

rvrg
11-07-2004, 05:44 PM
I am not sure how re-installing Explorer would help as the favicon does not show up on my website but other site favicons (including DD) do show. I have also tried installing the script on each individual page. I have checked my remote files & the favicon is there in the .http files & have also found it by URL as in the DD installation instructions. I have been looking at the code on sites with a displaying favicon, see that the same script as I am using is there...but their favicons show!

cr3ative
11-07-2004, 05:54 PM
'Tis there for me.

cr3ative

Gabber
11-07-2004, 06:30 PM
rvrg: exactly the same stuff here... I already changed the script to another one, but no result... :\