PDA

View Full Version : Ultimate Fade in Slideshow - Bug in Safari



The Grevster
01-27-2009, 06:02 PM
1) Script Title: Ultimate Fade-in slideshow (v1.51)

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/fadeinslideshow.htm

3) Describe problem:

On my webpage, for some reason, the Javascript slideshow is appearing on the right of the page in Safari, I put a border around the containing div, and that is in the correct postition.

http://test.ukspotlight.co.uk/netteam/index.htm

Does anyone know why it could be doing this?

Any help would be great!

The Grevster
01-27-2009, 10:42 PM
Can anyone offer any help?

ddadmin
01-28-2009, 05:35 AM
This isn't an issue with the script (as no JS errors occur), but rather, with your layout. It's hard to tell at a glance what's causing this, but try moving the invocation code for the Slideshow script so it's outside its current DIV container:


<!--End of Menu-->
//where code previously was
</div>
<!-- End of mainPic divide -->
<script type="text/javascript">
//new fadeshow(fadeimages, 245, 971, 0, 5000, 1 (0=no, 1=yes), optionalRandomOrder)
new fadeshow(fadeimages, 951, 222, 0, 4000, 1, "R")
</script>
<div id="content">
<div id="contentLeft">

BTW, please note that your page is currently in violation of our usage terms, since the credit notice doesn't appear inline on the page. Please reinstate the credit notice: http://www.dynamicdrive.com/notice.htm

jscheuer1
01-28-2009, 06:28 AM
Your page is in violation of Dynamic Drive's usage terms (http://www.dynamicdrive.com/notice.htm), which, among other things, state that the script credit must appear in the source code of the page(s) using the script. Please reinstate the notice first.

Yes, and after you move the slide show to:


</div>
<!--End of Menu-->
</div>
<!-- End of mainPic divide -->
<script type="text/javascript">
//new fadeshow(fadeimages, 245, 971, 0, 5000, 1 (0=no, 1=yes), optionalRandomOrder)
new fadeshow(fadeimages, 951, 222, 0, 4000, 1, "R")
</script>
<div id="content">

there will a gap unless you change your mainPic division to a height of like 22px.

The Grevster
01-28-2009, 07:10 PM
Apologies for the Copyright issue, I hadn't realised it had been removed.

I tried the above and the same problem occurs, any ideas?

jscheuer1
01-29-2009, 04:36 AM
Two jump to mind immediately. On your demo page (as listed in your first post in this thread):

http://test.ukspotlight.co.uk/netteam/index.htm

You have not made the suggested changes, nor reinstated the script credit.

I would like to add that I tested your code with the modification ddadmin suggested plus the change in style height suggestion I added in Safari 3 Win and it took care of the problem which was obvious and just as you had stated in that browser prior to these modifications.

So I am at a bit of a loss to understand your reported results.

How about you make the suggested modifications to the page at the link above, clear your cache and view in Safari. If there are still problems (I did see some slight alignment issues in that browser after the modifications, but the main problem was resolved), get back to us.

We cannot help if you are unwilling or unable to follow our advice, and/or adhere to the legal requirements of Dynamic Drive script usage.

The Grevster
01-29-2009, 08:56 AM
Well i tried last night, and was still having the same issue.

I will try again tonight your steps above.

As for the Copyright, there was no Copyright for the body, there is within the JS file though. As I see on the Terms of Use, you need to add it in under the calling of the JS file. I will also do this tonight.

My sincerist apologies.