PDA

View Full Version : DD get date and time script



ObiCat36
07-24-2005, 03:42 PM
This is my first time here asking a question, so I hope I did everything right!

I am trying to center the time/date in my page, and I got that to work, but now the date and time are blinking like there's something wrong.
I am including my page html and the script. Can someone tell me what's wrong?
Thanks in advance,
ObiCat35 ;)
Here's the link to see the blink....pardunthepun
ObiCat's Web Portal (http://obicatswebportal.5u.com/contact.html)
----------------------------------------------------------------

<html>
<head>
<title>ObiCat's Web Portal</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body onLoad="goforit()" body bgcolor="#000000" text="#66ccff" link="#cc99ff" vlink="#ccccff" alink="#66ccff" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr valign="top">
<td width="26%"><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="261" height="600">
<param name=movie value="icedragonmenu.swf">
<param name=quality value=high>
<embed src="icedragonmenu.swf" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="261" height="600">
</embed>
</object></td>
<td width="74%">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" height="376">
<tr>
<td valign="top"><img src="top2.jpg" width="504" height="180"></td>
</tr>
<tr>
<td valign="top"><img src="contactheader.jpg" width="273" height="28"></td>
</tr>
<tr>
<td valign="top">
<table width="499" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1" bgcolor="#3366CC">
<tr>
<td valign="top">
<table width="495" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1" bgcolor="#000000">
<tr>
<td valign="top">
<p><font size="2" face="Arial, Helvetica, sans-serif">
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" height="21">&nbsp;</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>
</table>
<script>

/*
Live Date Script-
Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, installation instructions, 100's more DHTML scripts, and Terms Of Use,
visit http://www.dynamicdrive.com
*/

var dayarray=new Array("Sunday","Monday","Tuesday","Wednesday","Thursday","Friday","Saturday")
var montharray=new Array("January","February","March","April","May","June","July","August","September","October","November","December")

function getthedate(){
var mydate=new Date()
var year=mydate.getYear()
if (year < 1000)
year+=1900
var day=mydate.getDay()
var month=mydate.getMonth()
var daym=mydate.getDate()
if (daym<10)
daym="0"+daym
var hours=mydate.getHours()
var minutes=mydate.getMinutes()
var seconds=mydate.getSeconds()
var dn="AM"
if (hours>=12)
dn="PM"
if (hours>12){
hours=hours-12
}
if (hours==0)
hours=12
if (minutes<=9)
minutes="0"+minutes
if (seconds<=9)
seconds="0"+seconds
//change font size here
var cdate="<center><small><font color='66ccff' face='Arial'><b>"+dayarray[day]+", "+montharray[month]+" "+daym+", "+year+" "+hours+":"+minutes+":"+seconds+" "+dn
+"</b></font></small></center>"
if (document.all)
document.all.clock.innerHTML=cdate
else if (document.getElementById)
document.getElementById("clock").innerHTML=cdate
else
document.write(cdate)
}
if (!document.all&&!document.getElementById)
getthedate()
function goforit(){
if (document.all||document.getElementById)
setInterval("getthedate()",1000)
}

</script>
<span id="clock"></span>
<br><br><br><br><br>
<table width="100%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">
<tr>
<td>
<div align="center"><a href="http://www.webtemplateszone.com"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">&copy;2003
webtemplateszone</font></a></div>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

bubba.daniel
07-24-2005, 10:01 PM
I don't see the time blinking.. Looks fine to me!

What sorry??

ObiCat36
07-25-2005, 02:01 AM
I am using Netscape 7.2 could there be a glitch? It worked fine at first till I started to add stuff to my page, and now it's blinking. (To me like a light bulb before it completely goes, or is loose and goes on and off) I know I wasn't seein things!
ObiCat

bubba.daniel
07-25-2005, 03:08 AM
I am not saying you are, but it is working fine on IE FX and Mozilla so... LOL!

NS 7 isnt the best browser, but it may have just been the situation. Best bet, go to the place where you got the script and it will say which browsers support it. =)

ObiCat36
07-25-2005, 03:30 AM
Uh, got it here. That's why it's posted here. ;-)
Thanks anyway. Too tired to work on it tonight. I'll check it tomorrow. Just wondered if I had an extra tag or something in the page that made it act weird.
Thanks Daniel!
:-)
ObiCat

bubba.daniel
07-25-2005, 11:10 PM
i figured that lol

I am just saying, go to the location of the dl.. like which page.. and it says, wonderfully of this site, which browsers support it correctly.. it doesnt blink on my screen is all i can tell you.

ObiCat36
07-26-2005, 12:51 AM
Thanks, I appreciate your help!
ObiCat :)

bubba.daniel
07-26-2005, 04:35 PM
No problem..

Heh, compliments to your site