PDA

View Full Version : need help with ddtabmenu



beloved73
11-13-2008, 09:40 PM
Hello,
first of all forgive for my english.
I have ownload the ddtabmenu and I have trouble with it. I don't know how to change the content. I have changed menu''s title but not the content. Should I create as html code a web page for each menu?

I post you the example I've tried to do, and tell me where I made mistake please.


<div id="ddtabs4" class="ddcolortabs">
<ul>
<li><a href="1.html" rel="ct1"><span>Numero 1</span></a></li>
<li><a href="2.html" rel="ct2"><span>Numero 2</span></a></li>
<li><a href="3.html" rel="ct3"><span>Numero 3</span></a></li>
<li><a href="4.html"><span>Numero 4</span></a></li>
<li><a href="5.html"><span>Numero 5</span></a></li>
</ul>
</div>
<div class="ddcolortabsline">&nbsp;</div>

<DIV class="tabcontainer">

<div id="ct1" class="tabcontent">
page 1
</div>

<div id="ct2" class="tabcontent">
page 2
</div>

<div id="ct3" class="tabcontent">
Bonjour 3
</div>

Thank you in advance for your help.
Sincerly

Nile
11-13-2008, 11:13 PM
Here:



<div id="ct1" class="tabcontent">
page 1
</div>

<div id="ct2" class="tabcontent">
page 2
</div>

<div id="ct3" class="tabcontent">
Bonjour 3
</div>

(The highlighted), you should be able to change the content.

beloved73
11-14-2008, 02:27 AM
thank you for your response.

I have already change those texts but when I actualise the page, I have no text, it stays blank without words.

Am I wrong having create 5 html page with 5 menu?

I post you all the code so you can more understand me with my english
Thanks a lot


--------------------------------------------

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
<head>
<title>Dynamic Drive DHTML Scripts- DD Tab Menu Demos</title>

<script type="text/javascript" src="ddtabmenufiles/ddtabmenu.js">

/***********************************************
* DD Tab Menu script- Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com)
* This notice MUST stay intact for legal use
* Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
***********************************************/

</script>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ddtabmenufiles/ddcolortabs.css" />

<script type="text/javascript">
//SYNTAX: ddtabmenu.definemenu("tab_menu_id", integer OR "auto")
ddtabmenu.definemenu("ddtabs1", 0) //initialize Tab Menu #1 with 1st tab selected
ddtabmenu.definemenu("ddtabs2", 1) //initialize Tab Menu #2 with 2nd tab selected
ddtabmenu.definemenu("ddtabs3", 1) //initialize Tab Menu #3 with 2nd tab selected
ddtabmenu.definemenu("ddtabs4", 2) //initialize Tab Menu #4 with 3rd tab selected
ddtabmenu.definemenu("ddtabs5", -1) //initialize Tab Menu #5 with NO tabs selected (-1)

</script>

<body>



<div id="ddtabs4" class="ddcolortabs">
<ul>
<li><a href="1.html" rel="ct1"><span>Numero 1</span></a></li>
<li><a href="2.html" rel="ct2"><span>Numero 2</span></a></li>
<li><a href="3.html" rel="ct3"><span>Numero 3</span></a></li>
<li><a href="4.html"><span>Numero 4</span></a></li>
<li><a href="5.html"><span>Numero 5</span></a></li>
</ul>
</div>
<div class="ddcolortabsline">&nbsp;</div>

<DIV class="tabcontainer">

<div id="ct1" class="tabcontent">
page 1
</div>

<div id="ct2" class="tabcontent">
page 2
</div>

<div id="ct3" class="tabcontent">
Bonjour 3
</div>

</DIV>

</body>

</html>

ddadmin
11-14-2008, 09:12 AM
Warning: Please include a link to the DD script in question in your post. See this thread (http://www.dynamicdrive.com/forums/showthread.php?t=6) for the proper posting format when asking a question. Also, please format your code using the [CODE] tag.

Looking at just the last code you posted, you should see "ddtabs4" menu that reveals sub menu contents "Page 1", "Page 2" etc onMouseover. Please post a link to the page on your site that contains the problematic script so we can check it out.

beloved73
11-14-2008, 10:26 AM
Sorry . It is the first time I come here.My question is about the example N 4 kere : http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/ddtabmenu.htm


The only trouble is that I haven't yet create a site that we can view on the web. I 've only began with the menu, by cerating 5pages with the same code that those I've posted you. But as I mentionned, the content is empty, instead of "page2" "page2" "bonjour3 as I would like.

I've certainly make mistake somewhere but I on't know where, if you can help me please.

thank you very much,
sincerly,

ddadmin
11-15-2008, 06:51 AM
Well, this is a very specific issue, so I'll need to see a problem page to know why it isn't working for you.

beloved73
11-15-2008, 12:06 PM
hi,
I send you in attachement file all the pages. I've made it with winace. hoping it works, thank you for your help again.
sincerly,

ddadmin
11-16-2008, 06:59 AM
The zip file appears corrupt for me actually.

beloved73
11-18-2008, 08:34 AM
hi,
here is the file. thank you again.
sincerly,

ddadmin
11-18-2008, 09:17 AM
I've extracted the zip file, which seems to just be the default zip file you've downloaded at DD, which works correctly. If you need help, I'll need to see a zip file of your problem page and all of its files to be able to diagnose the problem. Or better yet, just provide a URL to it online.

beloved73
11-18-2008, 12:04 PM
Sure all link work fine, but the content doesn't appear as I have file it like here. Normally I should have the text page1, page 2 or bonjour3 somewhere. where is my mistake please?
thank you.

<div id="ct1" class="tabcontent">
page 1
</div>

<div id="ct2" class="tabcontent">
page 2
</div>

<div id="ct3" class="tabcontent">
Bonjour 3
</div>

beloved73
11-19-2008, 08:01 PM
you've forgotten me ... please