PDA

View Full Version : PHP include



stevedc
11-11-2008, 04:22 AM
Hi all,

I'm a newbie at PHP and am getting started with the basics. Is it possible to load in a PHP include file into a specific area of a page when a hyperlink is clicked? (I assume this is something like an i-frame). I'm looking to be able to click on a thumnbail and have it's large image load into the page without reloading all of the information.

Here is one of the sites I was told to reference for the functionality.
http://hivemodern.com/
clicking on the navigation, you can see how everything under the nav loads fast, but the header doesn't reload.

stevedc
11-11-2008, 04:43 AM
still looking, but this looks interesting and something I might be looking for.

http://sye.dk/sfpg/

AmenKa
11-11-2008, 08:04 AM
with some javascript sure... not just using php and html

boogyman
11-11-2008, 01:27 PM
this is done through "AJAX" or remote scripting.

There are many tutorials on the web about how to send a request to the server via AJAX in real time. Google (http://www.google.com/search?hl=en&q=ajax+tutorial&btnG=Search) is your friend!