PDA

View Full Version : Problem with <span> on wordpress



acwder
07-21-2008, 09:19 PM
Hey.

I got a problem with using a countdowntimer on my wordpress site (www.orkfia-portal.com), Im using a span id to display this.

I can get it to work on basic sites like this: http://www.orkfia-portal.com/wordpress/wp-content/themes/oldschool-10/counter.php but when I try to implent it on my wordpress frontpage it just doesnt work. it shows the box but wont show the span.

here is the header.php where Im putting it:



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head profile="http://gmpg.org/xfn/11">
<script language="javascript" type="text/javascript" src="realtime.countdown.v1.1.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
function load() {
countdown('a', "September 4, 2008 00:00:00", 3, 'Orkfia');
}
</script>
<link rel="shortcut icon" href="http://www.orkfia-portal.com/icon.ico" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="<?php bloginfo('html_type'); ?>; charset=<?php bloginfo('charset'); ?>" />
<title><?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> <?php } ?> <?php wp_title(); ?></title>
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('stylesheet_url'); ?>" type="text/css" media="screen" />
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS 2.0" href="<?php bloginfo('rss2_url'); ?>" />
<link rel="alternate" type="text/xml" title="RSS .92" href="<?php bloginfo('rss_url'); ?>" />
<link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="Atom 0.3" href="<?php bloginfo('atom_url'); ?>" />
<link rel="pingback" href="<?php bloginfo('pingback_url'); ?>" />

<?php wp_get_archives('type=monthly&format=link'); ?>

<?php wp_head(); ?>
</head>
<body onload="load()">
<center><ul class='menu green'>
<li><a href='http://www.orkfia-portal.com'>Home</a></li>
<li><a href='http://www.orkfia-portal.com/phpBB3'>Forum</a></li>
<li><a href='http://www.orkfia-portal.com/?page_id=6'>Orkfia Faces</a></li>
<li><a href='http://www.orkfia-portal.com/?page_id=40'>Chat</a></li>
<li id='dv'><a href='http://www.orkfia-portal.com/?page_id=2'>About</a></li>
<li><a href='http://www.orkfia.org' target='_blank'>Orkfia - Alliances at War</a></li>
<li id='dv2'><a href='http://www.orkfiaclassic.com' target='_blank'>Orkfia - Classic</a></li><li><a href='http://www.orkfia-portal.com/?page_id=20'>What is Orkfia?</a></li>

</ul></center>
<div id="container"><div id="page">










<div id="header">
<div class="topmenu">
<h1><a href="<?php bloginfo('url'); ?>/"><?php bloginfo('name'); ?></a></h1></div>

</div>


It feels like quite a mess, what Im trying to add is a <div id="counter"><span id="a"></span></div> and preferbly a href around it but dunno if its possbile.
Im trying to put it on the banner which is just next to that </h1>.

Ultimate would be to have it on the upper right corner of the banner but atm I would just be happy if I could get it to work.

Cheers for any help that could be provided, (didnt know which sections this should be put in so I put it here)

TheJoshMan
07-21-2008, 10:30 PM
it could possibly be due to the fact that you are calling the script from a location that it is not located in. try downloading from this link, it doesn't work

http://www.orkfia-portal.com/realtime.countdown.v1.1.js

acwder
07-21-2008, 10:55 PM
it could possibly be due to the fact that you are calling the script from a location that it is not located in. try downloading from this link, it doesn't work

http://www.orkfia-portal.com/realtime.countdown.v1.1.js

hmm ok I'll try it out, thought it worked like the themes, it calls from the theme folder.

TheJoshMan
07-21-2008, 10:59 PM
well, when I was viewing it through firebug it was saying that it wasn't found. So you might try direct linking to it.

acwder
07-21-2008, 11:08 PM
success, thx:)

acwder
07-21-2008, 11:09 PM
Would it be possible to like push it more to the left of the banner? using float:right atm, dunno if its possible but it would be nice to move it enough to show that "icon"

TheJoshMan
07-21-2008, 11:14 PM
do you use messenger? If so, add me to Yahoo messenger and I'll help you 1on1

acwder
07-21-2008, 11:28 PM
thx for the help, my msn freaked out there for some reason so couldnt reply:S

think I got it sorted now, still need to decide if I wanna keep that position or not but now I know how to edit it:)


thx again

TheJoshMan
07-21-2008, 11:40 PM
no problem, you could also add some transparency to the div so as not to COMPLETELY cover up the image behind it if you wanted.

Add this:


filter:alpha(opacity=90);
-moz-opacity:0.9;
-khtml-opacity: 0.9;
opacity: 0.9;