PDA

View Full Version : Jims DHTML Menu Problem - Mouseout Submenus



elogicmedia
06-24-2005, 02:40 AM
Hi,

I am using a DHTML menu I downloaded from the net : http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/jimmenu/


And everything is working really well except for the submenus, when you mouse over the title for the submenu, the menu pops out but it doesn't seems to go away when you mouse out of the title.

You can see it here: http://www.inmoney.com.au/site/index.php

Go to products and then you will see the 2 submenus of Commercial Products and Residential Products.

See if you mouse over commercial Products then it's menu pops up, then yo mouse over residential products and the commercial products menu is still there..

Anyone able to help me out? I think I have changed everything I can think of in theconfig file but still I have this same problem.

From the config file


//Products:
menus[6] = new menu(190, "vertical", 0, 0, 1, 1, "#FF6600", "#666666", "Verdana,Helvetica", 9, "bold",
"bold", "#FFFFFF", "#FFFFFF", 1, "White", 2, 62, false, true, false, false, 6, false, 4, 4, "black");
menus[6].addItem("#", "", 22, "left", "Commercial Products", 1);
menus[6].addItem("#", "", 22, "left", "Residential Products", 2);
menus[6].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_services/apply_now.php", "", 22, "left", "Apply Now", 0);


//Sub Menu Residential Products:
menus[2] = new menu(190, "vertical", 0, 0, 0, 0, "#FF6600", "#666666", "Verdana,Helvetica", 9, "bold",
"bold", "#FFFFFF", "#FFFFFF", 1, "White", 2, "", false, true, false, false, 7, false, 4, 4, "black");
menus[2].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_residential/home_loan_main.php", "", 22, "left", "Home Loans - Main", 0);
menus[2].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_residential/home_loan_equity.php", "", 22, "left", "Home Loans - Equity", 0);
menus[2].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_residential/home_loan_lodoc.php", "", 22, "left", "Home Loans - LoDoc", 0);
menus[2].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_residential/home_loan_renting.php", "", 22, "left", "Home Loans - Renting", 0);
menus[2].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_services/apply_now.php", "", 22, "left", "Apply Now", 0);

//Sub Menu Commercial Products:

menus[1] = new menu(190, "vertical", 0, 0, 0, 0, "#FF6600", "#666666", "Verdana,Helvetica", 9, "bold",
"bold", "#FFFFFF", "#FFFFFF", 1, "White", 2, "", false, true, false, false, 7, false, 4, 4, "black");
menus[1].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_commercial/business_main.php", "", 22, "left", "Business Main", 0);
menus[1].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_commercial/business_leasing.php", "", 22, "left", "Business Leasing", 0);
menus[1].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_commercial/business_development.php", "", 22, "left", "Development", 0);
menus[1].addItem("http://www.inmoney.com.au/site/_services/apply_now.php", "", 22, "left", "Apply Now", 0);

jscheuer1
06-24-2005, 04:52 AM
Just to see, I'd put the menus in numerical order first in the code ie: all menu 1 items listed before all menu 2 items. I see that you have it that way in your config file but other things are way out of logical numerical order. Try to follow the template example.

elogicmedia
06-26-2005, 04:51 AM
Thanks for the reply, I did try re-ordering the menus into numerical order however this still did not change or fix the problem....

jscheuer1
06-26-2005, 05:46 AM
Well, it was worth a shot. Anyways, it does seem a little different. When you rollover the second level submenu, the first level submenu disappears, I don't remember that happening before. The problem is most likely a deviation from the default behavior unintentionally or unwittingly introduced as you configured the menu. These things can be a real hassle to diagnose. That is why it is one of the types of questions we say we normally do not deal with in this forum (read the sticky's at the top of this forum). The best thing to do is to start over. Don't change any parameter unless you know exactly what it stands for and why you are changing it.

Added Later:

It occurred to me that your second level submenus should follow as closely as possible the second level submenu in the first example page that comes with the archive for this menu, it is:
//Sub Menu for Sub Menu "Sports News":
menus[3] = new menu(135, "vertical", 0, 0, 0, 0, "#E1E1E1", "black", "Verdana,Helvetica", 9, "bold", "bold", "black", "white", 1, "gray", 2, 62, false, true, false, false, 0, true, 4, 4, "black");
menus[3].addItem("http://www.espn.com", "", 22, "left", "ESPN Sports", 0);
menus[3].addItem("http://www.nba.com", "", 22, "left", "NBA", 0);and it disappears as soon as the mouse strays from both it and the submenu item it drops out from. And, in testing, if I duplicate it for the item above 'sports news' (BBC News), both subsublevel menus behave correctly.