PDA

View Full Version : Ultimate Fade-in Slide Show Positioning problems



baglady
07-11-2008, 09:47 PM
1) Script Title:
Ultimate Fade-in Slide Show
2) Script URL (on DD):
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/fadeinslideshow.htm
3) Describe problem:

I originally tried the Blending Image Slide Show but could only get it to work in FF not IE. So am trying the Ultimate Fade-in Slide Show.... now the fading works in both browers but my positioning is way off, and differently in each browser! I am a real novice and can only copy and paste Javascript. Would really appreciate some help.

Also, originally defined some padding for the rotating image which also worked in the Blending slide show, but don't know where to put it in this code.

file is here: www.brettagold/ba/socialactstest2.html

postioning should look like: www.brettagold/ba/socialacts.html

Thanks so much. This is a great site!

Nile
07-11-2008, 09:54 PM
In your css, find the red, and add the blue:


#topbanner {
width: 700px;
height: 150px;
float: left;
}


This may or may not work.
If it doesn't. Find this in your html:


<img src="images/singroof.jpg" alt="Singapore Rooftop" width="180" height="150" align="right">

And change it to:


<img src="images/singroof.jpg" alt="Singapore Rooftop" width="180" height="150" style="float:left;clear:left">

baglady
07-11-2008, 11:34 PM
Thanks for reply! I have tried your suggestions and then some, but that third image drops down instead of staying on the same line. I assume it must be something about the javascript. I might be better off trying to find other code, since I only want a simple blend of a few photos and not all the other bells and whistles this option provides for.

So the following works perfectly in FF: http://www.brettagold.com/BA/socialactstest.html
but in IE all I get is the blue background. This is probably easier to fix since it works in at least 1 browser!

jscheuer1
07-12-2008, 07:18 AM
That's not the Ultimate Fade in Slide Show script, its Blending Image Slide Show Script.

But the problem has nothing to do with that. You simply left out a closing HTML comment tag here (I've added it in - highlighted and red):


h3 {
color: #000333;
background-color: inherit;
font: bold 11pt Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
margin: 8px 0 0 0; }

img.centerpic {
padding-left: 4px; }

.gold {
color: #ffff00;
background-color: inherit; }
-->
</style>

<script language="JavaScript1.1">
<!--

//*****************************************
// Blending Image Slide Show Script-
// Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
// For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com/
//*****************************************

//specify interval be . . .

jscheuer1
07-12-2008, 07:44 AM
You might want to try it with Ultimate Fade in:

1904

baglady
07-12-2008, 01:13 PM
That was stupid! Thanks for catching that. It must have gotten deleted with the javascript cut and paste. Re Fade-in, I tried it and couldn't get my positioning to work at all in either browser so am going to stick with what works. Many, many thanks!

jscheuer1
07-12-2008, 02:36 PM
I got it to work to just fine with Ultimate Fade in, see the page I uploaded (it's in the bas_h.zip file attached to my previous post).