PDA

View Full Version : swiss army slideshow jump problem



sirphoenix
04-23-2008, 06:18 PM
1) Script Title: Swiss Army Slideshow

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/swissarmy/index.htm

3) Describe problem:

my problem is related to this issue (http://www.dynamicdrive.com/forums/showthread.php?t=21267&highlight=swiss+army+jump) yet somewhat different.

I too have 1 slideshow on my page with some preview images below which when clicked should jump to the linked image in the slideshow.

first I tried my own approach with a simple onclick of 3 commands in a row.

loading the slideshow:

fadeobj = new inter_slide(slides);

a sample of an onclick on the preview-images:

fadeobj.gostop(' Stop ');
fadeobj.jumper(imageID);
fadeobj.gostop(' Play ');

where imageID is of course the proper ID in the array of the slideshow.
now this works perfect in firefox.
there is no delay in the jump, the transitions are smooth and I can click 100 times on any preview image without getting any problems or errors.

after 5 seconds of each click the slideshow also continues to loop.
it's set on auto_start with no controls.

now this just won't work in IE :(
when clicking on a preview image the slideshow just "flashes" and then keeps on playing the original loop.

after hours trying to figure out why IE is again ruining my day I tried your approch with the onclick set to:



if (fadeobj.playing) {
fadeobj.gostop(fadeobj.go('gostp0'));
setTimeout('fadeobj.jumper(imageID,1000);
}
else {
fadeobj.jumper(imageID);
}


now there are 2 setbacks with this solution:

1. it's very slow in IE. there is atleast 1-2 seconds delay between the clicks and the slideshow jumping to the right image.
2. the slideshow stops playing after the click

is there any other way to get this working in IE?
thanks in advance for any help on this.

sirphoenix
04-26-2008, 09:20 PM
well ... IE is still bugging around with this script - any ideas?