PDA

View Full Version : Scrollable Containers - Iframe Question



designerdiva
12-30-2007, 06:25 AM
From my last post here, i got some great help which i really appreciate, it helped alot but i have a question, i created multiple scrollable containers, using this link:

http://home.comcast.net/~jscheuer1/side/index_side_table.htm

however i want these same settings but set to an actual IFrame, so the content loads into these with the settings. I set up 2 containers one with arrows on the side the other on the bottom, i want the same thing but just with an Iframe that way the content can reload in these... or is it easier to have the containers? this if for a portfolio that i'm still working on so if the person has over 20 thumbnails in one container, i would want when clicked for the thumbnail selected to load on the right sided container, - but i figured Iframes are better because its not like i have to create over 50 pages or something, instead it would just load - i hope this makes sense, thanks in advance!

designerdiva
12-30-2007, 06:29 AM
i figured i should post what i have so far:

http://www.mariocharles.com/layout.html

for some reason it keeps 'breaking' my layout - i normally reslice until i get it right does anyone have a reason for why this always happens when working with iframes or tips or anything ? thanks in advance

jscheuer1
12-30-2007, 09:26 AM
Image Slices! Help! Police!

I'm not sure how you arrived at the dimensions for the scrollers, but they end up being too big. Opera was the worst, these settings worked in Opera, IE, and FF:


contentid="content2";
//specify scroller width
scrollerwidth=305;
//specify scroller height
scrollerheight=395;

and:


contentid="content1";
//specify scroller width
scrollerwidth=335;
//specify scroller height
scrollerheight=395;

Even at that, Opera doesn't allow you to scroll all the way to the top of either scroller, that's probably an issue with padding, and/or margins, and/or elements within the content areas.

designerdiva
12-31-2007, 02:44 AM
thank you it looks perfect now! any ideas about having iframes?

jscheuer1
12-31-2007, 05:20 AM
This script doesn't use iframes. If you want an iframe scroller, there is at least one in the DD library, and it can be fairly easily made to be multi-use, as the majority of the script code is on the external page. See also:

http://www.dynamicdrive.com/forums/showpost.php?p=48882&postcount=8

designerdiva
01-01-2008, 01:53 AM
thanks alot i took a look at it... but i'm still having problems trying to ammend it when i have 2 scrollable iframes, when i test it i just put my mouse over say the right frame's down button and they both scroll down.. i'm just getting confused lol i know the ones i have installed now are scrollable containers, i just want the same exact look and working d in the form of iframes as i thought it would be easier to update and it would load faster, as opposed to having to reload the whole page when its a container

jscheuer1
01-01-2008, 05:58 PM
You need unique identifiers for each pair of an iframe and its external page. Go back an reread:

http://www.dynamicdrive.com/forums/showpost.php?p=48882&postcount=8