PDA

View Full Version : slight problem



rowen77
12-19-2007, 02:14 AM
im using one of the menu templates on the site (solid block menu) but im only getting this text instead of a menu:

Home
CSS Examples
Forums
Webmaster Tools
JavaScript
Gallery


Paragraph that follows...




What likely am I doing wrong?/

Thanks

BLiZZaRD
12-19-2007, 03:02 PM
Could be anything... have CSS turned off in your browser, you haven't uploaded the images, you called the ul list wrong, gave it a class when it needed an id or vise versa.

A link to the problematic page would be more helpful.

As well as a more descriptive subject to your post ;)

rowen77
12-19-2007, 03:11 PM
Could be anything... have CSS turned off in your browser, you haven't uploaded the images, you called the ul list wrong, gave it a class when it needed an id or vise versa.

A link to the problematic page would be more helpful.

As well as a more descriptive subject to your post ;)


Sorry, this is my first time using css, i'll try to give as much info as I can

This is the html

<html>

<head>

<link rel="stylesheet" type="text/css"
href="ggg" />
</head>

<body>


<ul class="solidblockmenu">
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/">Home</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/style/" class="current">CSS Examples</a></li>
<li><a href="http://www.dynamicdrive.com/forums/">Forums</a></li>
<li><a href="http://tools.dynamicdrive.com">Webmaster Tools</a></li>
<li><a href="http://www.javascriptkit.com/">JavaScript</a></li>
<li><a href="http://www.cssdrive.com">Gallery</a></li>
</ul>
<br style="clear: left" />

<p class="iepara">Paragraph that follows...</p>


</body>

</html>

This is the CSS

<style type="text/css">

/*Credits: Dynamic Drive CSS Library */
/*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */

.solidblockmenu{
border-left:0px solid #625e00; border-right:0px solid #625e00; border-top:1px solid #625e00; border-bottom:1px solid #625e00; margin:0; padding:0; float: left;
width: 100%;
background: black url('media/blockdefault.gif') repeat-x center;; font-style:normal; font-variant:normal; font-weight:bold; font-size:13px; font-family:Arial
}

.solidblockmenu li{
display: inline;
}

.solidblockmenu li a{
float: left;
color: white;
padding: 9px 11px;
text-decoration: none;
border-right: 1px solid white;
}

.solidblockmenu li a:visited{
color: white;
}

.solidblockmenu li a:hover, .solidblockmenu li .current{
color: white;
background: url('media/blockactive.gif') repeat-x center;
}

</style>{ }
[if IE]>
<style type="text/css">
p.iepara{ /*Conditional CSS- For IE (inc IE7), create 1em spacing between menu and paragraph that follows*/
padding-top: 1em;
}
</style>
<![endif]-->
{ }


Anything obviously out of the order?

BLiZZaRD
12-19-2007, 03:21 PM
The only thing that immediately jumps out is the URL for the background image...



background: black url('media/blockdefault.gif') repeat-x center;;



It isn't "wrong" to use '' but I have never done so. and absolute URLs usually work better anyway.

So first make sure you have blockdefault.gif, and second make sure it is uploaded to the media folder, and third try:



background: black url(/media/blockdefault.gif) repeat-x center;


Also note the removal of the second semi colon at the end there ;)