PDA

View Full Version : Problem with Ultimate Fade In Slide Show



jellyboi
12-04-2007, 07:00 PM
1) Script Title: Ultimate Fade In Slide Show

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/fadeinslideshow.htm

3) Describe problem: The script works good. On my website, I have some drop-down menus on the nav bar and they seem to go behind the images. What would cause this problem? My web address is www.waldoward.com.

Thank you,

Jeff Ward

jscheuer1
12-04-2007, 10:44 PM
From your CSSMenu_Horizontal.css file (additions red):


#menu
{
width: 100%; /* set width of menu */
background: #DDD8D8;
/*border: top right bottom left;*/
border-color: #CCCCCC #CCCCCC #CCCCCC #CCCCCC;
border-width: 1px 0px 1px 1px;
border-style: solid;
float: left;
position:relative;
z-index:99999999999999999;
}

jellyboi
12-05-2007, 01:18 AM
Thank you. I will give this a try.

Jeff

nebuladesigns
12-17-2007, 10:17 AM
Hello, I have implemented the script on the following website:
www.habitatportal.co.za

Its the rotating images in the middle of my page, but now I want to add the same slideshow to the TOPMOST section of my website and on the FAR RIGHT-HAND SIDE of the website also.

Each slideshow will have different images, for example:
the dimensions for the top slides are: 700px x 87x
the dimensions for the Right-hand slides are: 150px x 600px

How or where do I configure the code to make it a separate slideshow on the top and left of my site.

Please assist....

jscheuer1
12-17-2007, 01:20 PM
The demo page already has two shows. It uses (unlike the demo code offered on the demo page, which has two similar image arrays) two different image arrays:


var fadeimages=new Array()
//SET IMAGE PATHS. Extend or contract array as needed
fadeimages[0]=["photo1.jpg", "", ""] //plain image syntax
fadeimages[1]=["photo2.jpg", "http://www.cssdrive.com", ""] //image with link syntax
fadeimages[2]=["photo3.jpg", "http://www.javascriptkit.com", "_new"] //image with link and target syntax

var fadeimages2=new Array() //2nd array set example. Remove or add more sets as needed.
//SET IMAGE PATHS. Extend or contract array as needed
fadeimages2[0]=["../dynamicindex4/bs00825a.gif", "http://www.wired.com", ""]
fadeimages2[1]=["../dynamicindex4/bs00847a.gif", "http://www.theregister.com", ""]
fadeimages2[2]=["../dynamicindex4/hh01478a.gif", "http://www.news.com", "_new"]

And (also unlike the demo code that has two calls in the same script block in the body) it uses two separate in body script calls:


<table border="0" width="450" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td><script type="text/javascript">
//new fadeshow(IMAGES_ARRAY_NAME, slideshow_width, slideshow_height, pause, optionalRandomOrder)
new fadeshow(fadeimages, 140, 225, 1, 3000, 1, "R")

</script></td>
<td><script type="text/javascript">
new fadeshow(fadeimages2, 110, 110, 0, 4000, 0)

</script></td>
</tr>
</table>

These two in body calls can go wherever you need them in your source code. The dimensions are the 2nd (width) and 3rd (height) parameters in each call.

nebuladesigns
12-17-2007, 05:26 PM
Thank you, so I only copy the script tag to the body section where I want the pics to appear on my site?

Is it possible to have more than two slides from the same script namely:

fadeimages1 and fadeimages2 and fadeimages3

I have only specified for two slides.

Please assist.

jscheuer1
12-17-2007, 05:59 PM
Well, you also need the main script in or linked to the head of the page. The in body calls just use it. Now, I'm not sure what you mean by a slide, but if you mean an instance of a slideshow, those are virtually unlimited. Each should have its own unique fadeimages array defined in the main script, and its own in body script call that references its fadeimages array, sets its dimensions, pausing, and optional randomness.