PDA

View Full Version : Ultimate Fade-in slideshow problem



spiderartist
11-28-2007, 12:36 AM
1) Script Title: Ultimate Fade-in slideshow (v1.51) (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/fadeinslideshow.htm)

I'm attempting to modify the script to fit a 7-image slideshow and when I paste the completed script into the webpage HEAD, all other formatting disappears. I copied and pasted the last lines in the script relating to my images and renamed them:

fadeimages[2]=["photo3.jpg", "http://www.javascriptkit.com", "_new"] //image with link and target syntax

but I may have misunderstood how to customize the script. I'm a "cut and paste" kind of webpage designer and my programming knowledge is limited, but I would appreciate any guidance.

thanks,

Spiderartist

ddadmin
11-28-2007, 01:54 AM
There's not enough info to go by right now. Please post a link to the page on your site that contains the problematic script so we can check it out.

spiderartist
11-28-2007, 12:52 PM
The page with the problem is at http://www.peterscreekstudios.com/creative_process.html. Interesting: all page formatting disappeared in my web design software when I added the code but after uploading, it reappeared. However, the slide show still won't work.

Thanks for help.

--Spiderartist

jscheuer1
11-28-2007, 03:34 PM
Either you forgot to do Step 1 from the demo page (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/fadeinslideshow.htm):


Step 1: Insert the following script to the HEAD section of your page:

or something about your editor, or something about the process that you used to upload the page to the server stripped it out.

spiderartist
11-28-2007, 08:00 PM
Sorry--I had pasted and deleted so many times I forgot to re-paste the code into the HEAD again. I have corrected it and I still have no success, but you may check it out again at http://www.peterscreekstudios.com/creative_process.html.

thanks,

--Spiderartist

ddadmin
11-29-2007, 12:22 AM
The paths to your images specified in the script are all incorrect:


fadeimages[0]=["001.jpg", "", ""] //plain image syntax
fadeimages[1]=["002.jpg", "http://www.cssdrive.com", ""] //image with link syntax
fadeimages[2]=["003.jpg", "http://www.javascriptkit.com", "_new"] //image with link and target syntax

Make sure "001.jpg", "002.jpg" etc are correct paths to your images. If in doubt, use absolute URLs instead, such as "http://www.mysite.com/images/001.jpg".

spiderartist
11-29-2007, 03:37 PM
You were correct. I corrected the links and it works, but now I get two images changing instead of just one.

Thanks again,

--Spiderartist

jscheuer1
11-29-2007, 05:36 PM
That's because you have two about identical slide shows configured. Get rid of the second one, here (remove all):


var fadeimages2=new Array() //2nd array set example. Remove or add more sets as needed.
//SET IMAGE PATHS. Extend or contract array as needed
fadeimages2[0]=["Slides/001.jpg", "", ""] //plain image syntax
fadeimages2[1]=["Slides/002.jpg", "http://www.cssdrive.com", ""] //image with link syntax
fadeimages2[2]=["Slides/003.jpg", "http://www.javascriptkit.com", "_new"] //image with link and target syntax

and here (remove red):


<script type="text/javascript">
//new fadeshow(IMAGES_ARRAY_NAME, slideshow_width, slideshow_height, borderwidth, delay, pause (0=no, 1=yes), optionalRandomOrder)
new fadeshow(fadeimages, 432, 432, 0, 3000, 1)
new fadeshow(fadeimages2, 432, 432, 0, 3000, 0)

</script>

spiderartist
12-04-2007, 01:41 PM
That did the trick. Thanks very much for your indulgence and your help.

--Spiderartist