PDA

View Full Version : Swedish characters in "AjaxTabs Content"



BorO
10-11-2007, 07:37 AM
Hello!

I wonder if anyone can help me with "AjaxTabs Content script".
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ajaxtabscontent/index.htm

It works as it is supposed to but no Swedish characters is shown.
Do you know why?
Is there anything I can do?

I have tried do put Swedish characters in demo files that follows the package and it is the same there.

Help :)

Best regards!

djr33
10-11-2007, 07:57 AM
What encoding are you using for your page? UTF-8 worked, once setup properly, for a page I just made with Arabic.
Swedish doesn't have anything that weird, just , and , right?

BorO
10-11-2007, 08:03 AM
Encoding used
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=iso-8859-1' />

It's same for all pages but pages. All but AjaxTabs pages show Swedish characters.

Right!
Swedish is a little simpler :)

Edit: Forgotten
content='text/html; charset=UTF-8' don't work :(

Thanks!

BorO
10-11-2007, 01:39 PM
Is there anyone who have a clue?

Every Swedish character is changed to "?"
Don't know why.

jscheuer1
10-11-2007, 04:30 PM
Even though you have the correct encoding on your page, when the server serves the Ajax content, it's using its (the server's) default encoding. There are various ways to change that, for a page, a site, or an entire server. If you have permission to use .htaccess on your host, that is often the easiest method to use for a page, directory, or site. If you own the server, you can change its configuration.

BorO
10-12-2007, 07:49 AM
Even though you have the correct encoding on your page, when the server serves the Ajax content, it's using its (the server's) default encoding. There are various ways to change that, for a page, a site, or an entire server. If you have permission to use .htaccess on your host, that is often the easiest method to use for a page, directory, or site. If you own the server, you can change its configuration.

Sounds like a solution. Great! :)
Yes, I own the server but what to change and where?

Thanks!

BorO
10-12-2007, 09:57 AM
I have fixed it!

Thank you for your help!

I use XAMPP

Solution:
I put
"AddDefaultCharset iso-8859-1"
in httpd-languages.conf